Kezdőlap » Egészséges életmód » Szívünkért

Szívünkért

A szív izom szervezetünk legerősebb izma. Ahhoz azonban, hogy szívünk optimálisan működhessen az erek jó állapota elengedhetetlen. Sajnos sokunk életmódja, életvitele nem mindig engedi meg, hogy egészséges életmódot folytassunk, és már a fiatalok körében is nagyon sok a szívbetegek száma. Hiába tudjuk a reklámokból, újságokból, hogy a nem megfelelő, mozgásszegény életmód, a dohányzás, a zsíros étel milyen károkat okoz szervezetünknek, mégsem teszünk ellene semmit.

Pedig csökkenteni lehetne ezeket a kockázatokat néhány nagyon egyszerű dolog betartásával. Ehhez elég lenne jobban odafigyelni arra, mit veszünk le a boltok polcairól, vagyis az étkezési szokásainkra fordítsunk nagyobb figyelmet. Nyilván sokszor ez is akadályba ütközik, mert rohanunk, és nincs idő, nincs elegendő pénzünk… Szóval sok a kifogás, és gyakran úgy kezdünk neki dolgoknak, hogy mit hogyan és miért NEM tudunk megtenni.

Szerencsére napjainkban már nagyon sokféle és nagyon jó minőségi étrend-kiegészítőket kapni, s ezek szedése nem mondható időigényesnek. Orvosunkkal megbeszélve biztosan megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Másik fontos dolog amivel nagyban hozzájárulhatunk szívünk egészségéhez, az a sport. A sportolás sokaknak valami nehéz, nagy dolgot jelent. Pedig ehhez sem kell drága felszerelés, különleges hely. Csupán egyetlen dolog elengedhetetlen, hozzá, mégpedig a kitartás. Néhány egyszerű gimnasztikai gyakorlat után egy kis kocogás vagy csupán egy fél órai séta, és már sokat tettünk magunkért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyi cukrot fogyaszthatunk egy nap?

Tudta, hogy már egy fél doboz kólával is túllépi az ajánlott napi cukorbevitelt? Egy nemrég …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük