Kezdőlap » Fitnesz » Szimmetria problémák – Mell

Szimmetria problémák – Mell

A mellkas legnagyobb izma a nagy mellizom. Férfiaknál különösen fontos, hogy ne hanyagoljuk el ennek az edzését, mert ha így teszünk, hiába bicepszezünk minden másnap, nem fogunk megfelelő testfelépítést elérni. Azzal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, hogy a nőknek érdemes-e mellezni. Talán külön napot nem fontos ennek az izomcsoportnak szentelni, de heti néhány gyakorlattól még nem fog eltűnni a mell. Sokakban él a tévhit, hogy ha neki áll mellre edzeni eltűnik a melle, de ez nem így működik. A női mell zsírszövetekből épül fel és helyi zsírégetés nincs, tehát elmondható, hogy senkinek a melle nem fog felszívódni attól, hogy tárogat vagy fekve nyom.
A következőkben végigmegyünk néhány általános szimmetriabeli problémán és orvoslatokat is nyújtunk rá.

Lapos mellkas
A lapos mellkas egyenes és a váll dominál, Oldalról beesettnek hat. Persze a mellkas szerkezete nagyban függ a genetikától, a kulcscsont méretétől és alakjától. A lapos mellkas fejleszthető, ha növeljük a mellizmunkat. Gyakorlatokat tekintve fekve nyomások, tárogatások, áthúzások szükségesek a sikerhez. A rossz tartás is tovább ronthatja a problémát és homorúvá teheti a mellkast.

Lapos belső mellkas
Lapos a belső rész és nincs válaszvonal. Férfiaknál, ha megvan a válaszvonal, akkor az egész mellkas fejlettebbnek tűnik, nőknél pedig nem tűnnek olyan távolinak a mellek egymáshoz viszonyítva. Fekve nyomás szűk fogással és az ülve, géppel végzett tárogatás lehet a gyógyír a problémára.

Homorú mellkas
Oldalról nézve a mellkas felső része homorú és hiányzik az esztétikus ív a kulcscsontnál. Főleg nőknél gyakori. A mellizom felső része könnyen elsorvadhat egy diéta következtében. Érdemes ferde padon csinálni a fekve nyomást, hogy javítsunk a szimmetriánkon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Állóképességi edzés: végezhető reggel, üres gyomorral?

Vannak, akik már a reggeli órákban, munkaidő előtt futni mennek – és délután, miután végeztek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük