Kezdőlap » Hotel » Szilveszter utazással

Szilveszter utazással

Nem biztos, hogy szilveszterkor mindig a bulizást vagy az otthon tv előtt ülést jó, hogyha választjuk. Lehet ezeknél sokkal jobb dolgot is kitalálni, például egy teljes nyaralást szilveszter előtt három nappal véghezvinni.
Ehhez nem is kell messze mennünk. Induljunk Budapestről és vegyük az irányt Ausztria felé. Bécs melletti Traisen völgyébe utazzunk, ahol egy nagy régi várost St. Pölten-t nézzünk meg. Itt nagyon sok építészeti emlékművet tekinthetünk meg, amiket nem szabad kihagyni azok a Prandtauer-ház, a szentháromság oszlop, és a dóm. Nem messzire kell majd megint utaznunk mivel Steyerbe, csak pár kilométerre található. Ide azért érdemes eljönni, mivel ez a város maga egy órás múzeum ahol szinte minden az idő körül forog. Itt érdemes először szállást foglalni, mivel az apartmanok nagyon jó áron vannak a környéken.

Utazásuk második napján megyünk a cél állomásra Salzburg-ba, itt nincs más dolgunk, mint átadni magunkat a városnak, és majd ő irányít minket. Ne hagyjuk ki azonban a Mozart köré épült kultusz fellegvárát, maga a zeneszerző házát, mivel ide minden embernek, aki valamelyest is kötődik az zenéhez illik ellátogatni. Ha van időnk tekintsük még meg a Mirabell kertet, a székesegyházat, és az érseki palotát. A helyi éttermek mindig valami különlegességet szolgálnak fel így nem lesz könnyű dolgunk milyen ételeket is kóstoljunk meg. Ha a második nap itt szeretnénk megszállni arra figyeljünk, hogy legalább 2 héttel előre foglaljuk le majd itt a szállásunkat.

Tovább indulásunk következő célpontját elérhetjük, a híres Ausztria kisvasút segítségével Linz felé. Amint a városba beért a vonat sétálgassunk egy kicsit a főtéren és kóstoljuk meg a helyi csokoládékat, és híres linz-i sört. Ezután még elutazhatunk Melk-be ahol Ausztria egyik legnagyobb bencés apátságát tekinthetjük meg, és sétálhatunk egy igen gyönyörű Barokk kertben. A nap vége felé vegyük az irányt vissza Budapest felé azonban ha van lehetőségünk próbáljunk hajóval menni, ahol ha szerencsénk van akár az újévet is köszönhetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük