Kezdőlap » Betegségek » Számolási zavar

Számolási zavar

Több gyereknél előfordulhat ez a fajta betegség , mint ahogy mi azt gondolnánk. Viszont sok esetben a betegség jelenléte addig nem jelenik meg , amíg a gyermek meg nem kezdi az iskolát .
Sokkal nagyobb nehézségekkel küzdenek a számok világában az ilyen betegséggel élők , hiszen a csoporttársaiktól elmaradnak , nehezebben értik meg a feladatokat vagy az is lehet , hogy sajnos meg sem értik .

Szigorral és fegyelemmel sajnos a probléma nem megoldható .
Mivel úgy érzi a gyermek , hogy Ő nem tud úgy tanulni , mint a többiek , ezért sajnos kialakulhat szorongás , önbizalomhiány , magatartászavar . Akár fejfájás is jellemző lehet vagy hasfájás .

Azok a gyermekek , akik ilyen betegséggel küzdenek semmiben sem kevesebbek , mint társaik , csupán a a szám fogalma, a képletek, és a matematikai jelek, szimbólumok felismerése és értelmezése okoz nekik problémát .
A szabályalkotás ugyanígy problémát jelenthet a gyermeknek , illetve az írásbeli készségek gondja is a számolási nehézségekhez vezethető vissza .

A szakértők azt állapították meg , hogy a probléma mögött örökletes gének állhatnak.

Sajnos ezek a problémák és gondok az idő múlásával nem halványulnak vagy tűnnek el . El kell fogadni , hogy ezzel együtt kell élni .
De szerencsére különböző fejlesztő gyakorlatok segíthetnek minket abban , hogy hasonló szintre fejlesszük fel a gyermeket , mint amilyen szinten a társai vannak .

Ilyen esetben fejlesztő tanár vagy tanácsadó nagy segítségünkre lehet , akik megfelelő tanácsokkal láthatnak el .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük