Kezdőlap » Látnivalók » Strasbourg

Strasbourg

Egy gólyaszerető város, ahol a mesevilágot idéző házak között sétálhatunk, ahol romantikus csatornákon hajózhatunk, és Európa politikusai fontos döntéseket hozhatnak.Ez nem más, mint Strasbourg.

Petite – France
A fekete – fehér, gerendás házainak látványa a régmúltba repíti a látogatót. A középkori, favázas vályogépületek között akadnak olyanok is, amelyeket még a 9. században építettek. Azt mesélik, régen a tulajdonos, ha költözött, egyszerűen kiverte a falakat, és vitte magával a favázat..
A helyiek tisztelik a villamosaikat: a tömeg ellenére tiszták, csak úgy csillognak- villognak a panorámaablakaik, és sehol egy ” szeretlek” tollfirka.
A jegy ára 1,6 euró; ezért egy órán át keresztül – kasul utazgathatunk a városban, 4 euróért pedig akár egész nap
villamosozhatunk. A le és felszállásnál a lábunk elé sem kell néznünk, hiszen a sín egy szintben van a járdával, így bárki használhatja ezt a remek tömegközlekedési eszközt.
Strasbourg jelképe a gólya. Számos mendemonda kering a gólya és a város kapcsolatáról. Az egyik szerint az elzásziak nem szerették volna, hogy elrepüljenek tőlük a piros csőrű jószágok, ezért egész télen etették őket. Fészkeket is építettek nekik, és gyakran még a farkukat is levágták, hogy maradásra bírják őket. Nos, ma már tényleg mindenhol gólyákkal találkozik az ember – még a boltok polcain is.
Itt, Franciaország hetedik legnagyobb városában ülésezik az Emberi Jogok Európai Bírósága, az Európa Tanács, valamint az Európai Parlament. Utóbbi épülete nemcsak a törvényhozás háza, hanem népszerű turista látványosság is Egy hely, ahol mindig nagy a nyüzsgés, egy tekintélyt parancsoló, elegáns épületóriás, amely nemcsak az öltönyös képviselőket fogadja tárt kapukkal, hanem az izgatott rövidnadrágos turistákat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Izland a forrongó jég világa

Izland, Iceland – egy sziget közvetlenül az Északi sarkkör közelében, Norvégia és Grönland között. Egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük