Kezdőlap » Mobil és tablet » Sony Xperia Z2 okostelefon

Sony Xperia Z2 okostelefon

A Sony Xperia Z2 külső jellemzőit tekintve annyira hasonlít elődjére, a Z1-esre, hogy avatatlan szemek számára akár ikertestvérek is lehetnének. A Sony mérnökei az Xperia Z1-et alapul véve annyira nem akartak variálni a külsőn, hogy túlzás nélkül állíthatjuk, a legnagyobb változás az, hogy a csuklópánt helye a jobb alsó sarokból átkerült a bal oldalra. Emellett csupán a sarkok ívelése változott minimális mértékben, és a hátlap is valamivel alacsonyabbra került.

Nyilván a telefon mérete változott kicsit, ami leginkább annak köszönhető, hogy a Sony nagyobb, 5,2 colos kijelzőt szerelt az előlapra, de ezt sikerült úgy megoldani, hogy a Sony inkább a keretet vékonyította, a Z1-eséhez képest. Ugyanis a telefon hossza nőtt, de csak 2,8 mm-nyit. A szélesség 73,3-ra, a vastagság pedig 8,2 mm-re csökkent. Az eltérés mindkét esetben tizedmillimétereket jelent csupán. Az 5,2 colos kijelző megjelenése nem hozott nagyobb, tehát nehezebben kezelhető telefont a Sonynál.

A telefont elöl és hátul is karcálló, de nem Gorilla Glass üveg borítja. A felületek épségének megőrzését a Sony azzal igyekszik biztosítani, hogy a keret elöl és hátul is minimális mértékben túllóg, így bárhogyan is tesszük le a telefont, az üveg elvileg nem fog hozzáérni a felülethez. Az oldalsó keret fémből készült, és ezüst színezést kapott. Fémből készültek azok a kis ajtócskák is, amelyek a micro USB-t és a micro-SIM valamint a micro SD-kártya nyílásait védik. Felirat csak utóbbira került, ez viszont igényes, mart módon, így nem kell attól tartani, hogy idővel lekopik majd.

Nagy meglepetés a további részeket illetően nincsen. A Sony felirat, az előlapi kamera, a közelség- és fénymérő szenzorok valamit a visszajelző LED a panel felett helyezkednek el, míg az alsó rész teljesen üres. A beszédhangszóró, csakúgy mint a Z1 esetében, nem az üveglap alá került, hanem már a keretbe. A kissé túlnyúló keret miatt ugyanakkor érdekes kézbe venni a telefont, mert a hátlapon határozottan érezni a szintkülönbséget.

A hátsó részen a Sony és az Xperia feliratok mellett egy NFC logó is díszeleg, hogy tudni lehessen, a mobil melyik részét kell a másik eszközhöz közel tartani. Természetesen a hátlapra került a fő kamera, amelyhez LED-es villanó is tartozik. A Z1-hez képest a micro SD-kártya helye a bal oldalról átkerült jobbra, a SIM foglalata pedig jobbról balra. Jobb oldalt kapott helyet a kör alakú bekapcsoló gomb is, a hangerő szabályozó és a fényképező gombjai. Mikrofon az alsó és a felső élre is került, a fülhallgató kimenete pedig a készülék felső részén foglal helyet. Az Xperia Z2 valamivel könnyebb is lett elődjénél, 170-ről 163 grammra csökkent a tömege.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Xiaomi Redmi Note

A Xiaomi Redmi Note egy hong-kongi gyártmányú készülék. Kialakítása alapján érintőképernyős,okostelefonról beszélhetünk. A SIM kártya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük