Kezdőlap » Divat és szépség » Sminktippek vörös alkalmi ruhához

Sminktippek vörös alkalmi ruhához

A vörös alkalmi ruha klasszikus, de feltűnő választás. Rendkívül fontos, hogy a sminkünk is megfelelő legyen, ha ennél a színárnyalatnál döntünk. A harmonikus külső megjelenés összeállítása ugyanis nem mindig egyszerű.

A tökéletes smink vörös ruhához
Amennyiben egy ünnepi eseményen vörös ruhát viselünk, két dologgal érdemes tisztában lennünk. Egyrészt a feltűnő, jelzésértékű színnel valószínűleg sokak pillantását vonzzuk majd, másrészt a vöröses tónusok hangsúlyozzák a bőrhibákat, amelyeket valószínűleg inkább elrejteni szeretnénk. A sminkelésnél tehát a megfelelő alapozás elengedhetetlen. Egyéni választás kérdése, hogy folyékony alapozót, púdert, vagy színezett nappali krémet használunk: a lényeg, hogy a bőr felszínét egyenletessé tegyük.

Az arcnak kontúrt, a bőrnek friss árnyalatot ad a megfelelő árnyalatú rúzs. A vörös ruhához elsősorban a bronzos árnyalatok illenek. A szemhéj festéséhez is hasonló, bronzos, vagy barnás színek ajánlottak. A szempillák festéséhez, és a szem kihúzásához válasszuk a klasszikus fekete színt.

Sminktippek az érzéki ajkakhoz
Vörös ruha, és vörös ajkak: abszolút telitalálat, vagy sminkhiba? Az árnyalattól függ: a megfelelő vörös rúzzsal csókos, érzéki ajkakat varázsolhatunk. A legfontosabb szabály, hogy a rúzs, vagy a szájfény vörös árnyalata a lehető legjobban hasonlítson a ruha színére: ideális esetben megegyezik vele. A különböző vörös tónusok, vagy a rózsaszín rúzs nem ajánlott. Ugyanez érvényes a körömlakkra is. Amennyiben nem találunk olyan árnyalatot, amelyik teljesen megegyezik a ruha színével, válasszuk inkább a natúr körmöket, vagy a francia manikűrt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük