Kezdőlap » Film » Milyen film a Singham ?

Milyen film a Singham ?

Singham a becsületesség és az igazságosság mintaképe. Töretlenül hisz a rendőri esküjében, és minden erejével igazságot szolgáltat. Ezzel azonban magára haragítja a helyi maffiaszervezet vezetőjét, aki épp ekkor próbál belépni a politikai életbe. Kegyelmet nem ismerő harc kezdődik közöttük, melyből csak egyikük kerülhet ki győztesen.
Rohit Shetty rendező 2011-ben készült filmjét, a Singhamot nehéz pontos műfaji besorolással illetni. A majdnem két és fél órás játékidő alatt egyaránt fellehetőek az akció, a dráma, a vígjáték, a krimi és a musical műfaj sajátosságai is. A film legnagyobb erénye pontosan az, hogy ez az első hallásra bizarrnak, sőt, nevetségesnek tűnő egyveleg egy jól működő, hangulatos egészet alkot. Üdítően kacagtató, és meghökkentően drámai képsorok váltják egymást, néhol még dalbetétekkel is megfűszerezve, de csodálatos módon mégsem ellentmondásos a végeredmény.
A film látványa sok jelenetben már-már amerikai akciófilmek látványvilágát idézi. Az akciók fényképezése és vágása minden tekintetben profi munka, külön kiemelendő a direkt a főhős személyére szabott filmzene is, amit minden néző garantáltan dúdolni fog a film megtekintése után. A színészi játék kellemes, néhányan ugyan kissé túlságosan nagy vehemenciával alakítják a rájuk szabott karaktereket, de összességében a pozitív szereplők szimpatikusak, a negatívak pedig kellően visszataszítóak.
A Singham egy igényesen és bátor szellemben elkészített film, ami jó szívvel ajánlható minden néző számára, aki igényes szórakozásra vágyik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük