Kezdőlap » Hotel » Shkodra, egy északnyugat-albániai város

Shkodra, egy északnyugat-albániai város

Shkodra, egy Albániában található kellően ismert város, amely az ország északnyugati területén helyezkedik el, és központja a területnek, ahol fekszik. Körülbelül 80 ezer lakosa van ennek a településnek, ami közel 230 ezer főre rúg, ha a környező régió kisebb településeinek lakosait is belevesszük.
Shkodra városa a térség egyik legnagyobb édesvizű tavától, a Shkodrai-tótól nem messze található, azonban ugyancsak itt folynak össze a Drin, a Buna és a Kir folyók is. Shkorában nagyon gyakran a tóparton rendeznek különféle szabadidős programokat, így a helyi lakosok, és az ide érkező turisták is gyakran fordulnak meg errefelé. A településen sok nevezetesség található, az első közülük, mely kiemelkedő jelentőségű az óvárosban található, a Rozafa vára, melynek bejáratánál egy 18. századi bazár, és egy Ólom-mecset is található. Ezen felül a modern városközpontban is találhatunk látványosságokat, például az ország legnagyobb katolikus temploma itt kapott helyet, ez a Szent-István székesegyház nevet viseli. Szintén itt találjuk az országban a legnagyobb stadiont is, a Loro Boriçi Stadion-t, melyben a legtöbb sportesemény kerül megrendezésre, melyet Albániában játszanak.

Shkodra városában van néhány szálloda, melyekben kényelmesen meg tudunk pihenni utazásunk alkalmával, ezek közül a leginkább kiemelkedő az ötcsillagos Grand Hotel. Egy kissé olcsóbb, barátságosabb árkategóriájú szálláshely a Rozafa szálloda, azonban még ezeken kívül is akad bőven választék a hotelekből, panziókból és apartmanokból.
A város összesen 845 kilométerre helyezkedik el Budapesttől, így Albániába repülőgéppel érdemes utazni, hogyha közvetlen járatot fogunk ki, akkor akár már egy nap alatt oda is érhetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük