Kezdőlap » Fitnesz » Segíthetnek a felülések abban, hogy laposabb legyen a has?

Segíthetnek a felülések abban, hogy laposabb legyen a has?

Sokan elégedetlenek a hasukkal: szeretnék eltüntetni róla a zsírréteget, vagy láthatóbbá tenni hasizmaikat. Segíthetnek ebben a felülések?

Helyi zsírégetés nincs: a zsírpárnákra nem hatnak az adott testrészt megcélzó gyakorlatok. A zsírégetési folyamatok akkor indulnak be, amikor több kalóriát égetünk, mint amennyit elfogyasztunk a nap folyamán (negatív energiamérleg). Sajnos nem lehet befolyásolni, honnan tűnnek el először, és hol makacsabbak a zsírpárnák – ez egyénfüggő. A felülésekkel ugyan erősíthetjük hasizmainkat, azonban ez nem járul hozzá a derékbőség csökkenéséhez. Épp ellenkezőleg: a hasizmok a növekedés miatt előrébb tolják a hasi zsírt, így a derekunk optikailag akár nagyobbnak is tűnhet.

A kalóriaégetéshez az erősítő edzésnél alkalmasabbak az állóképességi sportok, mint a futás, vagy az úszás. Az erősítő, súlyzós gyakorlatoknak is megvan a pozitív hatása: az izomszövet több kalóriát használ fel, mint a zsír, ezáltal ha izmosodunk, a kalóriaszükségletünk növekszik. A tartós fogyás szempontjából a leghatásosabb az erősítő, és az állóképességi (kardio, vagy aerob) edzés kombinációja. A hasizom edzése természetesen fontos, azonban ne várjunk csodát: a kockás, vagy a lapos has csak az alacsonyabb testzsírszázaléknál alakul ki. A felülések helyett a has edzéséhez hatékonyabb, derékkímélőbb megoldást jelentenek a hasprések, vagy a lábemelés. Nőként figyeljünk oda, hogy ne vigyük túlzásba a hasizmok edzését: a plusz súllyal végzett gyakorlatok jelentősen vastagíthatják a derekat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük