Kezdőlap » Növények » Sáfrányos zebralevél

Sáfrányos zebralevél

Brazília magas páratartalmú őserdeiből származó dísznövény. Az utóbbi néhány évben vált népszerű szobanövénnyé. Levelei rendkívül változatos formájúak és mintázatúak. Ovális, hullámos a szélük, felső részén sötétzöld, a fonákján bíbor színben pompáznak. Csodálatos harmóniában állnak az apró sárga, vagy narancssárga színű virágaival. Gondozása speciális körülményeket igényel, elengedhetetlenül szükséges a párás levegő és a fény. Körülbelül 35 centiméter magasra nő.

Ideális körülményeket teremtve számára, látványos virágpompával örvendeztet meg minket. Nagyon sok odafigyelést, gondozást igénylő dísznövény. Nagy a fényigénye, de a közvetlen napfényt nem tolerálja, mert megégeti a leveleit. Magas páratartalmú levegőn érzi jól magát, a vízigénye viszont nem túl nagy. Ha folyamatosan nyirkosan tartjuk a földjét, akkor az elég lesz a jó közérzetéhez. Ha nem elég magas a levegő páratartalma, akkor gyakran és rendszeresen permetezzük körül a növényünket, hogy kielégítsük ezt az igényét is. Ha nem megfelelő a páratartalom, annak jele lehet, hogy a gyönyörű levelei megbarnulnak, petyhüdtté válnak. Erősen érzékeny a fagyra, ezért minimum 15 fokos hőmérsékletet kell biztosítanunk számára, különben a hidegtől elpusztulhatnak.

Az év bármely időszakában virágozhat. Tápanyagszükségletét tavasztól őszig elégíthetjük ki. Hígított tápoldattal, hetente egyszer. A téli hónapokban ennél kevesebbel is beéri. Gondozási hibának számíthat a túlzott tápoldatozás és öntözés is, ilyenkor a hajtásai elpuhulnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük