Kezdőlap » Nyaralás » Róma, az örök város

Róma, az örök város

Az olasz főváros az év minden szakaszában kiváló lehetőséget nyújt egy kis kirándulásra, kikapcsolódásra.
Rómáról az emberek többségének azonnal eszébe jut a Colosseum, a Szent Péter-székesegyház, a Sixtus-kápolna vagy a Trevi-kút (Fontana di Trevi).
Egytől egyig csodálatos helyek, de nem szabad megfeledkezni róla, hogy a város számos látnivalót tartogat még nekünk.
Ilyen például a II. Viktor Emánuel-emlékmű, mely fehér márványból készült az egységes Olaszország első királyának, II. Vittorio Emanuele-nek emlékére. A monumentális épület a Piazza Venezia térrel szemben, a Capitolum lábánál található, innen a Forum Romanum gyalogosan is megközelíthető.
Érdekesség, hogy bár az emlékmű II. Viktor Emánuel tiszteletére készült, ő maga azonban a Pantheon keresztény templomban nyugszik I. Umberto király társaságában. A lyukas tetejű templom többször is leégett, mai formáját Hadrianus császár idején nyerte el.
A Hadrianus császár mauzóleumaként elhíresült Angyalvár (Castel Sant’Angelo) a Tevere folyó jobb partján helyezkedik el, a várossal Róma egyik legszebb hídja, a Ponte Sant’Angelo köti össze.
Piazza de Spagna, azaz a Spanyol lépcső, mely a Trevi-kúttól gyalog könnyedén megközelíthető. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője 1717-ben épült és összesen 138 lépcsőfokból áll. A lépcső az itt élők és a turisták kedvenc találkozóhelye, melynek alján egy 17. századi barokk szökőkút is megtalálható.
A kötelező Colosseum látogatás során ne feledkezzünk meg az amfiteátrum közvetlen közelében és a Forum Romanum szomszédságában elhelyezkedő Konstantin-diadalívről sem. A legnagyobb diadalív, amelyet Rómában valaha építettek a maga 21 méteres magasságával és 26 méteres szélességével a nagy császár uralkodásának 10. évfordulójára.
Róma, az örök város, melynek mindegy egyes része történelem, szebbnél szebb műemlékek, szökőkutak, hidak teszik felejthetetlenné az ide látogatók napjait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük