Kezdőlap » Fogyókúra » Proteinszeletek: érdemes fogyasztanunk őket fogyókúrás diéta alatt?

Proteinszeletek: érdemes fogyasztanunk őket fogyókúrás diéta alatt?

A különböző, magas fehérjetartalmú szeletek egyre népszerűbbek a sportolók, és a fogyni vágyók körében. Azonban a név félrevezető lehet: a szeletek legtöbbször szénhidrátot nagyobb mennyiségben tartalmaznak, mint fehérjét, ezenkívül előfordul, hogy a zsírtartalmuk is kifejezetten magas. Az összetevők listáján ezenkívül meglepően gyakran szerepel a cukor.

A proteinszeletek ideálisak akkor, ha a sporttevékenység után, vagy két étkezés között extra energiára, illetve fehérjére van szükségünk. A fehérjék izmaink építésében fontos szerepet játszanak. A fizikailag aktív emberek gyakran a szükségletüknél kisebb mennyiségű fehérjét fogyasztanak, számukra segítséget jelenthetnek a proteint tartalmazó készítmények, termékek. Egy kimerítő edzés után elfogyasztott proteinszelet a megfelelő mennyiségű fehérjével, és szénhidráttal látja el a szervezetet.

Azoknak, akik fogyni akarnak, jobban oda kell figyelniük. Ha nem tudnak lemondani az édes snackekről, időnként elfogyaszthatnak egy-egy magas fehérjetartalmú szeletet. A magas cukor-, és zsírtartalmú változatok a fogyókúrázók szempontjából alig minősülnek jobbnak a hagyományos csokoládészeleteknél, ezért a diétázóknak ügyelniük kell, hogy alacsony kalóriatartalmú, kedvezőbb tápértékű proteinszeletet válasszanak. Ha van időnk, érdemes inkább saját magunknak elkészíteni a diétás desszertet: egy sovány túróból, friss gyümölcsökkel készült túrókrém jóval kevesebb kalóriát, emellett több fehérjét tartalmaz, ráadásul jóval egészségesebb, mint a készen kapható, proteinnel dúsított termékek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lapos has fehérjével, és zöldségekkel

Sok fehérje, zöldség, gyümölcs, de kevés szénhidrát: az egészséges táplálkozás megkönnyíti a feszes, lapos hashoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük