Kezdőlap » Hotel » Porto Cervo üdülőközpont

Porto Cervo üdülőközpont

Porto Cervo Olaszországban található, egy olyan üdülőközpont, amely Szardínia északi partjainál helyezkedik el. A Porto Cervo üdülőközpont, és egyben turistaközpont is, amely Olbia-Tempio tartományhoz tartozik. Tulajdonképpen ez a terület egy olyan kis üdülőfalu, amely Costa Smeralda központja, és összesen alig van 200 állandó lakosa.
Porto Cervo-ban található a Monte di Mola művészeti galéria, amely egész Costa Smeralda területén a legfontosabb művészeti látványosság. Porto Cervo-nak saját, kis hajókat, illetve jachtokat befogadni képes kikötője van, ám a turistafalu központját egyértelműen a házak közötti utcácskák alkotják, ahol újságárus, üzletek, és szupermarketek is találhatóak. Innen néhány perc sétára található a Yacht Club Costa Smeralda, amely egy olyan öböl, ahová óriási luxus yachtok érkeznek.

Porto Cervo-n nincs sok szálláshely, azonban a néhány közül mely itt található érdemes kiemelni a Hotel Cala di Volpe-t, amely arról híres, hogy 1977-ben itt forgatták az egyik James Bond film egyik jelenetét. A hotel elnöki lakosztálya egy estére csupán 32 ezer dollárért vehető igénybe, emiatt pedig 2012-ben a 7. helyre sorolták a hotelt a világ 15 legdrágább szállodáitt felsorakoztató listán. Porto Cervo ugyanezen kikötője és turistaközpontja szerepel a Sztálingrád című filmben is, így sokan innen is ismerhetik ezt a helyet.
A kis üdülőfalu épületeinek majdnem mindegyikét egyébként egy híres építész, Luigi Vietti tervezte. Közülük kiemelkedik a látványos Stella Maris templom, mely egyedülálló a településen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük