Kezdőlap » Autó » Pontiac Firebird

Pontiac Firebird

A Firebird (Tűzmadár) az amerikai General Motors autógyártó cég Pontiac részlege által fejlesztett és árusított autó volt 1967 és 2002 között. A Firebird-öt ugyanabban az évben mutatták be a nagyközönségnek mint a testvérét, a Chevrolet Camaro-t, melyet azonos platformra építettek fel. A bemutatás éve egybeesett két konkurens autóéval is, a Mercury Cougar-éval, és a vele szintén testvérautó Ford Mustang-éval. Mind a négy autó azonos kategóriában indult a legjobbnak járó cím megszerzéséért.

Az autót sokféle motorral szerelték, a GM részlegeitől kölcsönvett különféle négyhengeres, hathengeres és V8-as erőforrásokkal. Habár elsősorban 1977-ig a Pontiac szállította a motort hozzá, 1982-ig lehetett találni a piacon egyéb GM divízió által szállított motorral felszerelt változatot is. 2002-ig a Firebird három generációváltáson esett át, minden alkalommal teljesen új karosszériát terveztek a jól bevált, szinte változatlan amerikai erőforrások köré. A négyféle elérhető alapmotor a Pontiac gyártól a soros hathengeres 230 köbinches (3,8 l), a 326-os (5,3 l-es) V8-as, a 350-es (5,7 l-es) V8-as és a 400-as (6,6 l-es) V8-as voltak. A Firebird mind teljesítményben, mind fogyasztásban elmaradt nagy konkurenseitől, mivel ehhez a modellhez nem voltak elérhetőek a benzinfaló 426-os, és 440-es erőgépek.

A Firebird világhírnevét az 1980-as években forgatott és bemutatott tv-sorozatnak, a Knight Ridernek és David Hasselhoff-nak köszönhette, akinek futurisztikus technológiákkal felszerelt, beszélő és önmagát sofőr nélkül is vezető csodajárműve szintén egy harmadik generációs Pontiac Firebird volt. A harmadik generációs Firebird volt az a terméke a GM-nek, mely aerodinamikai szempontból legsikeresebb autójává vált. A Firebird volt az első autó, amit szélcsatornák segítségével tesztelt F-Body platformra építettek. Az aerodinamikai fejlesztéseknek volt köszönhető, hogy a Pontiac is áttért a bordázott alumínium kerekekre, a sima dísztárcsákra és a funkcionális hátsó spoiler alkalmazására.

A technológia folyamatos fejlődésével az izomautók is egyre biztonságosabbá váltak. Az autókat ellepték a nagy teljesítményt kordában tartó elektronikai rendszerek, erősebb váltó- és fékrendszer. Az utolsó év, hogy a Firebird eladási mutatói a gyártási költségek fölé emelkedtek, 1999 volt. Ezt követően a folyamatosan csökkenő kereslet miatt 2002-ben a Firebird gyártását végleg leállították.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a jó vezető?

Másként vezetnek a nők és másként a nők. Mindegyik nem között van jó és rossz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük