Kezdőlap » Fogyókúra » Plusz kalóriák napközben: észre sem vesszük őket, de gátolhatják a fogyást

Plusz kalóriák napközben: észre sem vesszük őket, de gátolhatják a fogyást

Stresszhelyzetben, vagy rosszkedv esetén néhány kocka csokoládé, vagy pár falat sütemény vigaszt nyújthat – sokan gondolják így, azonban a magas cukor-, és kalóriatartalmú édességek hosszú távon gátolhatják a fogyókúra sikerét. Gyakran alábecsüljük a napközben, nagyobb étkezések között elfogyasztott falatok kalóriatartalmát. Tanácsos étkezési naplót vezetni, melybe minden elfogyasztott ételt feljegyzünk, esetleg a kalóriatartalmat, tápértéket is kiszámolva: a hangulatjavító célból, illetve stresszhelyzet során megevett snackek, édességek energiatartalma magasabb lehet, mint gondolnánk.

Nemcsak csokoládéfogyasztással javíthatunk a közérzetünkön, léteznek egészségesebb alternatívák: az olajos magvak, a chilivel, vagy gyömbérrel fűszerezett ételek is hangulatjavító hatással rendelkeznek, kisebb kalóriatartalom mellett. A mozgás, és a friss levegő szintén elűzi a rosszkedvet: hatásosabban, mint egy tábla csokoládé.

A televízió előtt elfogyasztott chips, édesség, és különféle nassolnivalók szintén megakadályozzák a felesleges kilók leadását. Kutatások szerint, ha TV-nézés, vagy számítógépezés közben eszünk, nagyobb mennyiségű ételt fogyasztunk el: később vesszük észre, hogy jóllaktunk. Fontos, hogy az étkezés során kizárólag az evésre figyeljünk, így jobban oda tudunk figyelni az elfogyasztott mennyiségre, és mivel a szervezetünk az evésre koncentrál, hamarabb jelentkezik a jóllakottságérzet. Ahelyett, hogy este, munka után a TV előtt vacsoráznánk, együnk inkább együtt a családdal: nemcsak egészségünknek teszünk jót ezzel, hanem a családtagokat is közelebb hozza egymáshoz a közös étkezés, beszélgetés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük