Pelerin

Időről időre a divatos női öltözék elengedhetetlen darabjává válik, és évek óta tartja dobogós helyezését a pelerin. Szerencsére a divattervezők folyamatosan gondoskodnak arról, hogy ez a megunhatatlan ruhadarab a gardrób állandó részese maradjon.

A pelerin egy francia kifejezésből magyarított szó, eredeti jelentése : női zarándok. ( pélerine ) A női zarándokok viseltek a mai, általunk ismert pelerinhez hasonló ruhadarabot a XI. – XII: században, majd szép lassan elterjedt és a parasztasszonyok, majd a városi nők kedvelt öltözékévé vált.
Viselése könnyű és egyszerű, a népszerűségének egyik lényeges oka ez. Szinte megszámlálhatatlan, ahány anyagból elkészíthető, díszítésének megannyi variációjával.

A kötött, hűvös napokon hordott pelerin a fiatalok körében hódít leginkább. A kisebb gyermekektől a tinédzserekig minden gyermek ruhatárában praktikus és divatos kiegészítő, a szülők nem kis örömére.
Hisz a gyermekek szívesen hordják anélkül, hogy bajlódnának az öltözködéssel.

A fiatal felnőtteken leginkább farmerrel hordva láthatunk sokszor kimondottan díszes, gyöngyökkel kivarrt darabokat. Feldobja a leghétköznapibb szettet is amellett, hogy véd a a hűvösebb időjárás kellemetlenségeitől.
Említésre méltóak a divattervezők által is támogatott “konzervatívabb” változatok. Az elsősorban kabátszövetből varrott, az üzleti megjelenést is támogató darabok méltó párjai akár a kiskosztümöknek is.
Egy színben és mintázatában ízlésesen kiválasztott pelerin viselése által bárki elérheti, hogy megjelenése az évszaknak megfelelő és divatos legyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ápolási tippek a feszes dekoltázsért

A dekoltázs bőrét a mellizmot edző gyakorlatokkal, illetve a megfelelő ápolással is feszesebbé tehetjük. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük