Kezdőlap » Növények » Papucsvirág

Papucsvirág

Egyik legismertebb cserepes dísznövényünk.
Rövid ideig tart a virágzása, alig néhány hétig. Különlegesen szép virágai és érdekes színei miatt rendkívül kedvelt, rövid élettartama ellenére is nagyon népszerű lakásdíszítő.
Mókás nevét a felfújt papucsra emlékeztető virágairól kapta. Ezek csoportosan nőnek a szárakon, a levelei felett. Igen sokszínű, virágai között megtalálható a barna, narancs, sárga, fehér, piros számtalan sok árnyalata. Levelei nagyok, puhák, szőrösek.

A lakás hűvösebb, világos pontjára helyezzük, mert ilyen környezetben érzi a legjobban magát. A közvetlen napsütéstől óvjuk, mert gyorsan kiszáradhat. A száraz levegőt nem szereti, rendszeres öntözést, párásítást igényel. A leveleit és a virágokat inkább ne érje víz, mert könnyen elrothad. Mindig alulról kapjon vizet úgy, hogy az alátétbe öntsük, de arra vigyázzunk, hogy ne hagyjuk kiszáradni a földjét.

Egynyári növény, amikor elvirágzott, nincs értelme tovább tartogatni, több virágot nem fog hozni. Nem érdemes a szaporításával otthon foglalkoznunk, inkább bízzuk kertész szakemberekre. Bonyolult a hajtatása, nem éri meg a fáradtságot. Jobb, ha a kész bimbós, vagy kinyílt virágú növényt megvásároljuk. Érdemes a már elnyílt virágokat rendszeresen leszedni, hogy az élettel teliek jobban érvényesülhessenek. Növényvédő szereket, tápoldatot nem igényel.
A feng shui is számon tartja, úgy mint a szerelemmel kapcsolatos energiák erősítőjét. Az őszt idéző színeivel az egyik legjobb választás. A szerelem sarokba, vagy a hálószobába helyezve reménnyel tölt el, és pozitív energiát sugároz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük