Kezdőlap » Fitnesz » Otthoni vagy konditermi edzés?

Otthoni vagy konditermi edzés?

Először is egyik sem jobb feltétlenül a másiknál. Teljesen egyénfüggő, hogy kinek melyik kényelmesebb. Akár mindkettővel megpróbálkozhatunk. Ez a cikk talán segíthet a döntésben.

Az, hogy elérhető közelségben van-e konditerem, sok mindent meghatároz. Ha falun élünk, akkor a városba kell bejárni vagy közvetlenül munka előtt/után vagy iskola után kell odamennünk. Ekkor már az otthonról való induláskor fel kell kapnunk a sportfelszerelésünket tartalmazó táskánkat, ráadásul több ételre is szükségünk lehet, hiszen közvetlenül edzés után ajánlott enni egy kicsit. Ha a városban élünk, főleg egy kis lakásban, akkor pedig csak a konditerem jöhet szóba.

Az edzéseinkhez különböző felszerelésekre is szükségünk van. Ezek a felszerelések drágák. Természetesen egy darab kettlebellel is lehet edzeni, ami egy havi konditerembérlet árából megvan. Az interneten számtalan ehhez való edzéstervet találhatunk. Ha videóra edzenénk, ahhoz pedig könnyen lehet, hogy semmilyen eszközre nem lenne szükségünk. Főleg angol nyelvű, az Egyesült Államokban felvett videók között keresgéljünk, mert hatalmas a választék.

Használtan vásárolhatunk olyan kondigépeket viszonylag jó áron, amik lehetővé teszik, hogy több izomcsoportot is megmozgassunk velük. Ha különösebben nem húz a szívünk a konditerembe, akkor számoljuk ki, hogy anyagilag melyikkel járunk jobban és hogy mennyi idő alatt térül meg a befektetés az otthoni gépek vásárlásába.

Vannak, akik nem szeretnek másokkal edzeni, zavarja őket, hogy valaki láthatja edzés közben szenvedni, nekik nem feltétlenül kell konditeremmel próbálkozni. Természetesen ki lehet fogni, olyan időpontot, amikor nem nagyon van más rajtunk kívül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Edzéstípusok: Széria vagy piramis?

A következőkben két alapvető edzésmódszerrel ismerkedünk meg. Szériaedzés Hasonló a köredzéshez. Itt is az egész …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük