Kezdőlap » Esküvő » Őszi esküvői fotótippek

Őszi esküvői fotótippek

Manapság egyre többen választjuk meg esküvőnk időpontját az őszi hónapokra. Ennek gyakori oka a túlzottan forró nyár, illetve egy kitüntetett dátum, például az első találkozás napja. Egy ilyen választás aggodalommal tölthetne el, legfőképpen az időjárás szeszélyei miatt, mára azonban már kezd „divatot teremteni” az őszi ceremónia. Gyakran találkozunk interneten, magazinokban az ősszel készült, romantikus meleg színekben pompázó esküvői fotókkal, s akit elbűvölt a hulló levelek romantikája, hajlamos talán megfeledkezni, nem belegondolni időben abba, hogy a hónapokkal előre kiválasztott napon nem biztos, hogy színes falevelek fognak hullani aranyszínű napsugarak között. Megtörténhet, ha jól választottunk dátumot és persze szerencsénk is van, de érdemes felkészülni arra az eshetőségre, ha mégsem az áhítottnak megfelelően alakul az időjárás, s nem csak a nagy esemény zökkenőmentes lezajlása szempontjából, hanem a szabadtérben készülő fotók oldaláról is részletes átgondolást igényel a dolog. Mert a kültéri fotókról akkor sem kell, s nem is szabad lemondani, ha szürke, párás reggelre ébredünk esküvőnk napján.

A legegyszerűbb megoldás természetesen az, ha a fotózás időpontja rugalmas, mivel a beállított képeket nem muszáj a szertartás napján elkészíteni. Ha viszont erre valamilyen okból nincs lehetőségünk, a különböző kellékek jó megválasztásával teremthetünk a képeinknek hozzánk illő, romantikus hangulatot. Az első számú, és elengedhetetlen ezek közül az esernyő. Ne használjunk hétköznapi ernyőt, legyünk kreatívak. Egy nagy, kétszemélyes ernyő önmagában is megteremti a hangulatot, nem csak fehér, vagy krémszínben, hanem kapható például szivárványszínben is, sőt akár óriási piros szív alatt is védhetjük magunkat és egymást az esőcseppektől. Képzeljük el ezt egy képen… A hűvös elleni védekezés is nagyon jó szolgálatot tehet a látványnak. Itt persze a menyasszony kerül előtérbe, a bolerók, pelerinek, kabátkák, vállkendők, kézmelegítők széles skálájából választhatunk.

Nem muszáj mindennek fehérnek lennie, sőt…a miénknél hűvösebb éghajlatú országokban már dívik a kifejezetten nem esküvői alkalomra készült kiegészítők használata, így például nagy divatja van a képeken a fehér fodor, csipke alatt bátran viselt western vagy gumicsizmának, a bőrdzsekinek, és így tovább. Hogy mivel, és mennyire rugaszkodunk el, az csak rajtunk múlik. Természetesen a legfontosabb szempont, hogy önmagunk legyünk, maradjunk a képeken, de ne hétköznapi módon. A ruházati kiegészítőkön felül jó ötlet a léggömbök használata, és akár buborékokat is fújhatunk fotózás közben, vagy fúvathatunk a násznéppel, koszorúslányokkal.

Amit ne felejtsünk el, ha saját ötletekkel állunk a fotózáshoz: mindent beszéljünk meg előre az általunk választott fényképésszel, egyrészt, hogy minden megfelelő felszerelést magával hozzon a megvalósításhoz, illetve mivel nálunk tapasztaltabb, korrigálhatja az ötleteket, újakat is adhat, másrészt ez által kölcsönösen jobban megismerjük egymást, ami az igazán jó, és találó esküvői (és egyéb) fényképhez az alapkövet szolgáltatja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan válasszunk menyasszonyi ruhát?

Amikor egy pár elérkezik az eljegyzéshez és megszületik az esküvő gondolata a boldogságuk nem ismer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük