Kezdőlap » Növények » Ősszel is színesen

Ősszel is színesen

Megérkezik lassan az ősz az idén is – kezdenek elhervadni az egynyári virágok, de az évelők nagy többsége is visszahúzódik, hogy jövő tavasszal ismét megörvendeztessenek bennünket a milliónyi színben pompázó virágözönnel.

Azt minden, a növényekkel foglalkozó, azokat szerető ember tudja, hogy ettől függetlenül még nem kell lemondanunk a lakásban a nyíló virágokról. Talán a legismertebb mind közül, ami gyakorlatilag egész évben virít körülöttünk, a korallvirág. Sötétzöld, pozsgás levelek jellemzik és a szárak tetején csomókban nyíló apró virágok. Ma már nagyon sokféle színben, szimpla és dupla változatban is beszerezhetők virágboltokban, de időnként a multicégeknél is kedvező áron kaphatók. Nem különösebben igényesek, szeretik a fényt és meghálálják, ha a virágokat elnyílás után azonnal eltávolítjuk, így rögtön hozzák a következő bimbókat. Szaporításukat is meg lehet próbálni otthon is, hiszen egy levágott szár is könnyen hajtatható.

A korallvirágokon kívül nagyon sok helyen lehet kapni lepkeorchideákat, amik szintén sok színvariációban léteznek. ezek kicsit több törődést igényelnek, mint a korallkák, de szűrt fényben, naponta – kétnaponta permetezett levelekkel, időnként speciális orchideatáppal ellátva őket, sokáig nyílnak és szereznek örömet a gazdájuknak.

Az ősszel, télen virágzó szobanövények között megemlítendő még a ciklámen, ami szintén vidám, élénk színeivel deríti fel a szürke őszi napokat. Általában piros, fehér, lilásrózsaszínű, csoportosan nyíló virágok kedvelik a hűvös, világos helyet. Őket lehetőleg ne tegyük hőforrások közelébe. Öntözésüket mindig alulról oldjuk meg.
Ezeken kívül természetesen még nagyon sokféle, szemgyönyörködtető növényt találhatunk, amelyek megfelelnek az otthonunk fény- és hőviszonyainak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szarvasgomba

A szarvasgomba vagy régiesen trifla igazi gasztronómiai különlegesség, aminek az íze semmihez sem hasonlítható. Olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük