Kezdőlap » Szállások » Ősszel is szép az erdő, a táj.

Ősszel is szép az erdő, a táj.

Szeptemberrel megkezdődik az iskola minden iskolásnak. Év elején még lehetőség van rövidebb, esetleg pár napos osztály kirándulásokra is. A Zempléni-hegység az Északi-középhegység legkeletibb tagja. Kőzete vulkanikus eredetű.
A peremeken számos meleg v í z ű forrás található, például Abaújszántón, Göncön, Miskolc-Tapolcán . Az országhatáron álló Nagy- M i l i c /nyolcszáz-kilencvennégy méter/ a hegység legmagasabb pontja. A változatos tölgy-és bükkerdők, az egekig kúszó örökzöld fenyvesek pompázatos és szemet, szívet gyönyörködtető látványába
szinte beleszédül az ember. Nem nélkülözi a nyárfás helyeket sem a túrázó. Meglepődve tapasztalhatjuk, hogy az orchideák huszonnyolc fajtája is lelket , testet boldogít. Páfrányokban is gazdag a táj. Állatvilága is igen gazdag, köszönhető ez a gyér forgalomnak is.

Nem ritka a szarvas,muflon,vaddisznó sem. Amennyiben egy kis hegymászást is be akarunk építeni túránkba, akkor F ű z é r üdülőközséget válasszuk. Vonzerejét a tizenharmadik századi vár adja, mely ötszázötven méter magas és cukorsüveg alakú meredek vulkáni kúpon áll. A vár számos tulajdonosa közül az utolsó Thököly Imre volt. A császári katonák felrobbantották az erődítményt, de a vár falainak jelentős része ma is áll. Legépebben a gótikus faragványokkal díszített kápolnája áll. A várból gyönyörű körkilátás van a Hegyköz medencéjére. Érdekessége még, hogy a mohácsi vész után Perényi Péter itt rejtette el egy évig a koronát,majd azzal együtt a törökök fogságába került. A vár alatti hegyoldalon több igen ritka növény él.
Feltétlenül kedvező a biológia szakos hallgatóknak is. Ilyenkor a táj nagyon szép, a levegő ózon dús és egy kicsit közelebb érünk az éghez is. Látva a Teremtő csodálatos erejét, beszívjuk az éltető erőt, a friss levegőt!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Epidavroszban szállások

Epidavrosz Athéntól 138 kilométer-re, Korinthosztól 64 kilométer-re és Nafpiontól 30 kilométer-re fekszik. Vigyázzanak, mert valójában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük