Kezdőlap » Hotel » Öko nyaralás

Öko nyaralás

Manapság egyre divatosabb lett az öko turizmus, amely nem mást jelent, mint olyan természetes helyre való felelősségteljes utazást, amely a környezetet és az ott élő emberek jólétét is egyaránt megőrzi. Számos példát tudunk felhozni az öko turizmusra Ausztriában, vagy Svájcban, ahol már jól bevált ez a fajta turizmus, azonban manapság már hazánkban is nyitottabban kezelik ezt a témát. Az ökoturizmus lényege nem a profit hajhászat, mint egyéb esetekben, sokkal inkább a természet közeliség élvezete, és a természet megóvása, értékelése. Ezzel együtt az öko, a zöld, vagy a bio szavak egyáltalán nem jelentik azt, hogy bármilyen élvezetről is le kellene mondanunk, sőt, a legtöbb ilyen turisztikai program a mindennapjainkat hivatott jobbá tenni.
Egy ilyen jellegű utazás során ugyanúgy luxus ellátásban részesülhetünk, nem feltétlenül kell sátorba aludnunk, vagy patakban fürödnünk ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a természethez. Nagyon jó program például az erdőkben sétálás, a hegyek megmászása, vagy ha sportosabbak vagyunk, kipróbálhatjuk a vadvízi evezést is. Hogyha egy-egy ilyen programot illesztünk be a nyaralásunkba, máris egy kicsit zölddé tettük azt. Jelenleg persze azok a programok vannak túlsúlyban, melyek nem ilyen jellegűek, azonban ez még egy új irányzatnak nevezhető dolog, amit sokaknak ki kell próbálnia ahhoz, hogy népszerűvé váljon. Egy zöld utazás, kirándulás persze csak akkor lehet megfelelően élvezetes számunkra is, hogyha mások sem tesznek a környezet ellen mellettünk.

Amennyiben mi magunk is szívesen kipróbálnánk az ilyen jellegű kirándulást, nyaralást, válasszunk bio vendégházat, fogyasszunk bio ételeket-, és italokat, pihenjünk elektromos és média szmog mentesen, cselekedjünk környezetbarát módon, közlekedjünk kerékpárral ha tudunk.

Öko program például a görög, vagy horvát tengerpartokon a horgászat, vagy halászat, ahol a családok kifogják az aznapi vacsorájukat, hogyha sikerrel járnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük