Kezdőlap » Házépítés » Nyílászárók beépítése, valamint víz-, gáz-, és fűtésszerelés a családi házban

Nyílászárók beépítése, valamint víz-, gáz-, és fűtésszerelés a családi házban

Amikor családi házat építünk, mindenképpen tisztában kell lennünk azzal, hogy a nyílászárókat már minden végleges terv után meg kell rendelni, vagyis a legjobb, hogyha minél előbb megrendeljük őket, mert a szállítási idejük igencsak hosszadalmas. Legtöbb esetben a nyílászárók kiszállításának a határideje három, vagy akár ha hétig is eltarthat, és emiatt érdemes a munkálatokat úgy időzíteni, hogy amikor megérkeznek a nyílászárók, akkor már azonnal be is tudjuk őket építeni. Mindenki maga dönti el, hogy milyen nyílászárókat rendel be, ami természetesen az ízlésének, az elképzeléseinek és a pénztárcájának is megfelel, olyat érdemes. Nagyon sokan vannak, akik a műanyag nyílászárókat választják, ami természetesen nem gond, hiszen ezek mostanában a legnépszerűbbek. Szintén fontos a bejárati ajtó kérdése, ami szintén lehet műanyag is akár, de választhatunk olyat is, amiben acélbetét helyezkedik el, és mindenképp ügyeljünk a záródási lehetőségre, mert ez kiemelkedően fontos, így például választhatunk öt pontos záródási lehetőségű bejárati ajtót is. Manapság mindenképp alapkövetelménynek számít az előbb említett ajtószerkezet. A beltéri ajtók pedig ismét csak a választáson múlnak, na és persze az ízlésen, meg a pénztárcánkon is, így például remek ötlet hogyha a természetes fenyőajtóknál maradunk.

Ami a víz-, gáz-, és fűtésszerelést illeti, azt egy családi házban nagyon nehéz megvalósítani, és valóságosan szakértelem kell hozzá. Ennek megfelelően a legjobban akkor tesszük, hogyha az ilyen komolyságú feladatokat egyáltalán nem vállaljuk magunkra, kivéve akkor persze, hogyha ehhez nem értünk, azonban elég kicsi az esélye annak, hogy valaki mindenhez egyszerre értsen egy családi ház felépítésénél. Ennek megfelelően azonban mindenképp szükségünk lesz egy- egy szakemberre, aki jó munkát végez, és megfelelő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy ezeket a munkálatokat elvégezze. Természetesen a munkafolyamatokhoz több szakember lesz majd szükséges, azonban például a víz-, és csatornaszerelést elvégezheti például egy szakember is, és egy másik a gáz-, valamint a fűtés szerelését, ilyen módon spórolhatunk, azonban ezen a szinten ajánlatos semmi mással, főként nem az alkatrészekkel és a berendezésekkel spórolni, hiszen azok létfontosságú eszközök lesznek a beköltözés után. A víz-, és csatorna szerelését a konyhában, és természetesen a fürdőszobában, vagy fürdőszobákban kell elvégezni, de a gázszerelést elsősorban például a kazánházban. Ismét csak természetes, hogy a fűtés szerelését az egész házban kell elvégezni. A fűtésre természetesen több variációnk is lehetséges, hiszen lehet például gázkazán és lapradiátorok kombinációjából elkészülve, de olyan extrém lehetőségek is vannak, hogy például az egész földszinten megvalósíthatjuk például a padlófűtést is. Így, hogyha ezt a módszert válasszuk, akkor fűthetünk az egész házban radiátorokkal, padlófűtéssel, de akár ezek kombinációival is, vagy úgy is, hogyha egy kandallót is beépítünk ezek mellé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük