Kezdőlap » Hotel » Nyaralás Puerta Vallarta –n

Nyaralás Puerta Vallarta –n

Puerta Vallarta egy Mexikóban található népszerű üdülőváros, amely a Banderas-öbölnél helyezkedik el, a Csendes-óceánon. Lakossága körülbelül 200 ezer fő, így az államban ez a legnagyobb város. Ez egy olyan hely, ahol minden megtalálható, amely az ideális nyaraláshoz szükséges, meleg időjárás, és széles hotelválaszték. Itt biztosan nem lesz a szállással gondunk, hiszen megannyi apartman, szálloda, és luxus hotel található. A várost a helyi népség, és az angol turisták is gyakran hívják P.V.-nek.

P.V. egy ízig-vérig trópusi város, hiszen óriási páratartalom, valamint rendkívül magas hőmérséklet jellemző a júliustól, szeptemberig terjedő időszakban, de az sem ritka, hogyha augusztusban monszunesők áztatják a partot. A város annyira népszerű, hogy a gazdaságának felét a turizmusból állja, azonban ez nem meglepő, hiszen leggyakrabban ide jönnek nyaralni a nyugati parton élő amerikaiak, akik Los Angelesben, vagy San Fransiscoban laknak. Az sem ritka, hogy Mexikóból jönnek ebbe a városba nyaralni, hiszen a helyiek számára is a leginkább kedvelt üdülőhelyek közé tartozik. P.V.-t gyakran hívják a világ legbarátságosabb városának, és a helyiek is szívesen bizonygatják ezt.

Puerta Vallarta városa híres arról, hogy itt forgatták a Predátor című film dzsungeljeleneteit, melyben Arnold Schwarzenegger játszotta a főszerepet. A városban található számos strand közül mindenki kiválaszthatja a kedvencét: a legritkábban látogatott strand a Playa Conchas Chinas, az egyik legnépszerűbb viszont a Playa Olas Altas. Minden strand közelében találhatunk éttermeket, a város legnagyobb strandjánál, a Playa Los Muertos-nál is, melynek a neve azt jelenti, a Holtak Strandja. Utóbbinak okai a régi kalózlegendák, azonban a helyiek nagyon szeretnék, hogyha a Holtak Strandja nevet inkább Napos strandra cserélnék. A déli partnál számos még felfedezetlen strandot találhatunk, valamint olyat is, amely a búvároknak kedvez elsősorban.

Mercado Isle Cuale szigetén vásárolhatunk csecsebecséket az árusoknál, és a szuvenír boltokban. P.V. város főterén is mindenképp érdemes szétnézni, hiszen itt gyakran rendeznek szabadtéri koncerteket, de a közelben található a város színháza is, a Saucedo Színház, melynek emeletén filmeket nézhetünk, vagy bál esetén bulizhatunk egyet. A Los Arcos-i egy olyan természetvédelmi terület, ahol a pelikánok, és más helyi madarak fészkelnek, költenek, de a búvárok is szívesen jönnek errefelé, hiszen itt rendkívül érdekes sziklák és korallszirtek találhatóak. A városban található egy nagy állatkert is, amely mintegy 350 állatnak ad otthont. A helyi látványosságok közül kiemelhetjük a Guadalajara egyetemet is, melynek területén belül több látnivaló akad, például a Peter Gray Művészeti Múzeum, valamint egy krokodil farm. Minden év májusában megrendeznek egy helyi fesztivált, ahol koncertek, művészi előadások, parádék és sportolási lehetőségek is helyt kapnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük