Kezdőlap » Hotel » Nyaralás Marrakech-en

Nyaralás Marrakech-en

Marrakech városa az egykori Marokkó szimbóluma, a város képe még a mai napig megtartotta a régi, középkori jellegét, így például a régi rózsaszín város utcáiban autóval nem is lehet közlekedni. Annak ellenére, hogy a városba egész évben érkeznek turisták, a hely karakterét nem tudták megváltoztatni, ami azért jó dolog, mert Marrakech városába utazik az, aki a régi Marokkót látni szeretné.
A város legtöbb látványossága többnyire egy helyen csoportosul, így kezdhetjük a városnézést például a piacokkal, ahonnan eljuthatunk a zsúfolt, turistákkal teli Djemaa el-Fna főtérre, ahol történeteket hallgathatunk az öregebb helyi lakosoktól, helyi zenészeket hallgathatunk, és megcsodálhatjuk a helyi mecsetet, a Koutoubia mecsetet is, amely az egész táj fölé magasodik.

A város legromantikusabb helyét, a Menara kerteket mindenképp érdemes megtekintenünk, de ne hagyjuk ki a városnézésből az amerikai és európai turisták által épített a csodás palotákat, vagy kerteket sem. A városban évente megrendezésre kerül a második legrangosabb filmfesztivál, a Marrakech-i filmfesztivál is, ami azért jelentős, mert az országban már több nagysikerű filmet is forgattak, például Orson Welles Othellóját, vagy Scorcese Kundunját, melyek gyönyörű helyszíneivel bemutatják a világnak ezt a csodás országot.

Kiemelkedő kulturális látványosságként emelhetjük ki Marrakech múzeumait, például a Dar Si Saïd Múzeumot, amely kiválóan mutatja be a marokkói művészeteket, hiszen itt ruhákat, tárgyakat, bútorokat, fegyvereket és berber ékszereket is megtekinthetünk, melyek érdekessége, hogy az országban található lakosság 80%-a még mai napig használja ezeket. Ebben a városban van néhány olyan hely, amelyet mindenképp érdemes meglátogatni, ezek közül az egyik ilyen a Majorelle kertek és Iszlám Művészeti Múzeum, ahol olyan csodás kerteket tekinthetünk meg, ahol medencék, banánfák, kókuszpálmák találhatók, és ahol megannyi trillázó madár, és kaktusz emeli tovább a már önmagában is elképesztő látványt. A kertek karbantartásáról többek között a francia tervező, Yves Saint-Laurent is gondoskodott, sőt még tovább is bővítette a villát egy észak-afrikai magánmúzeummal, valamint egy iszlám művészeti gyűjteménnyel is. Marrakech városában ezen kívül megtekinthetjük még a Bert Flint Múzeumot, amely egy igazán bájos kis művészeti múzeum.

A városban is, ahogy az egész országban több golfpályát találunk, ahol biztos a szórakozás, itt található az ország legidősebb szórakoztatóközpontja is, a Királyi golfpálya, mely egy szállodával együtt egy pálmaliget kellős közepén van. A városban egyébként minden hotelben lehetőségünk van igényelni, hogy valamelyik golfpályát használhassuk, így a kiválasztott helyre ingyen transzferrel utazhatunk, amikor csak kedvünk tartja. A helyi szállások között kedvünkre válogathatunk, a környéken körülbelül 400 szállásajánlat várja, hogy a turisták igénybe vegyék.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Calvi

Calvi egy 2400 fős lakosságú kisebb település Olaszországban, a Compania régióban. Nápoly városától 60 kilométerre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük