Kezdőlap » Hotel » Nyaralás a Kajmán-szigeteken

Nyaralás a Kajmán-szigeteken

A Kajmán-szigetek napjainkban az igencsak népszerű üdülőhelyek közé tartozik, amin nem is csodálkozhatunk, hiszen a Karib-tenger csodálatos térségében található, egészen pontosan a Kajmán-árok szélén, ami 7500 méter mély. A szigetcsoportban három kisebb sziget található, a Nagy-Kajmán-sziget, a Kis-Kajmán-sziget és a Cayman Brac sziget. A szigetek alig emelkednek a tengerszint fölé néhány méterrel, a legmagasabb ponton is csak 43 méteres magasságról beszélhetünk. A Kajmán-szigeteket, ami egy gyíkfajtáról kapta a nevét, nyugodtan nevezhetjük adóparadicsomnak, azonban a gazdaságának meghatározó ágazata a halászat és az idegenforgalom is. Fővárosa George Town, pénzneme kajmáni dollár, az itt beszélt hivatalos nyelv pedig az angol.

A sziget helyzetének köszönhetően sajnos néhány évente lehet itt számítani hurrikánokra, azonban az egész karibi-térséghez viszonyítva itt van a legmagasabb életszínvonal. Hogyha a Kajmán-szigetekre szeretnénk utazni, mindenképp érvényes vízummal kell rendelkeznünk, és fel kell mutatnunk egy megfelelő mennyiségű anyagi fedezetet is, amihez a bankszámla kivonatunkat is csatolni kell.

A legfőbb látnivalókat a Nagy-Kajmán- szigeten találjuk, valamint szintén itt találhatunk luxusszállodákat, exkluzív bevásárló negyedeket, és itt érdemes búvárkodni is elindulni, a sziget északi-, és déli partjainál. Amennyiben a fővárosból, George Town-ból indulunk felfedezni a szigetet, tekintsük meg elsőként a Kajmán Szigeti Nemzeti Múzeumot, a George erődöt, és a Kajmán Tengeri Múzeumot is, hiszen ezek mind érdekes kulturális látványosságok, viszont hogyha rögtön strandolni támad kedvünk, a világ legszebb strandját is ezen a helyen találhatjuk meg, a Seven Mile Beach-et. A nagy sziget északnyugati csücskében találhatjuk meg azt a sziklaszirtet, melynek a neve Pokol, azért hívják így, mert a helyiek szerint a felszíne ördögi látványt nyújt a fekete csipkézett megjelenésével. Ehhez közel található a világon az egyedüli teknősbéka farm, a Kajmáni Teknősbéka Farm. Szintén a nagy szigeten tekinthetjük meg az ország legidősebb épületét, a Pedro Kastélyt, melyet az 1780-as években építettek, itt jelenleg múzeum is működik. Innen nem messze található a II. Erzsébet Botanikus Kert, ahol körülbelül 300 őshonos növényfaj található, ennek a látványát már csak az itt röpködő madarak teszik szebbé. Hogyha nem csak a szárazföldi kincsekre vagyunk kíváncsiak, a búvárkodás mellett elmehetünk megtekinteni az igazi kalózokat, a félelmet keltő elektromos rájákat is, persze biztonságos körülmények között.
A helyi gasztronómiai fogások mindenképp egyéni ízlésre vallanak, és talán egy európai ember nem is kóstolna meg mindent, amit itt felszolgálnak, hiszen a kedvencek közé tartozik például a teknős-, és delfinhús, valamint a kissé jobban kecsegtető tonhal, kagyló, vagy Srtombus gigas, ami szintén egy kagylóféleség. A Kajmán-szigetek turizmusára nagy hatással vannak az itt megrendezésre kerülő karneválok, ezek közül is például a kalózok hete. A helyiek ekkor ténylegesen kalóznak öltöznek, akként viselkednek, és a mulatságot tűzijátékkal is megkoronázzák. Ezen kívül általában minden évben megrendezésre kerül a több hónapokon keresztül tartó halászverseny is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük