Kezdőlap » Egészséges életmód » Nem fogyókúra -Életmódváltás!

Nem fogyókúra -Életmódváltás!

Az emberek gyakran ott követik el a legnagyobb hibát ha súlycsökkenést szeretnének elérni, hogy rögtön akarnak mindent! Türelmetlenül belevágnak egy diétába, lehetőleg olyanba, amely drasztikus változást ígér napokon belül. Szerencsétlenségükre találnak is ilyet, sőt, működni is látszik a dolog, de sajnos – és itt jön a szerencsétlenség – ezek azok a diéták, amelyek leginkább megviselik a szervezetet. Alapvető tápanyagok hiányoznak az étrendből, valamint olyan mértékű kalóriadeficit keletkezik, amely visszafordíthatatlan károkat okoz a hormonháztartásban.

Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen diéta után a szervezet olyan mértékben fogja elraktározni a bevitt tápanyagot, hogy az súlynövekedéshez fog vezetni, hiszen a testünk túlélő üzemmódva kapcsolt, mikor nem kapott elég ételt. Ilyenkor kezdődik a jojózás, és a betegségek végeláthatatlan sora. Ha tartós fogyást szeretnénk elérni, türelmesnek kell lennünk, és olyan módszert kell választanunk, amely a lehető legegészségesebb, hiszen a testünkről van szó. A káros és egészségtelen ételek mellőzése nem csak súlycsökkenést eredményez, de a mentális egészségünket is javíthatjuk vele, hiszen rengeteg olyan természetes anyag van, amellyel erősíthetjük pl. az idegrendszerünket. Energizáltság, stressztűrőképesség, problémamegoldó stratégiák – ez mind javulhat egy megfelelő étrend eredményeként. Az életmódváltásnak számtalan pozitívuma van egy fogyókúrával szemben, de a legfontosabb az az, hogy nem teszünk vele kárt a saját szervezetünkben, míg egy helytelenül megválasztott diéta akár végzetes is lehet az egészségünkre nézve!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan csempésszük a gyerek ételébe a zöldséget, gyümölcsöt?

A gyümölcsök és zöldségek létfontosságú minden fejlődésben lévő gyermek számára, ezért számukra elengedhetetlen a mindennapi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük