Kezdőlap » Növények » Nebáncsvirág

Nebáncsvirág

Trópusokon őshonos, nálunk is igen kedvelt, egynyári növény. Kis termetű, alig 30 centiméter, de pazar színvilágával a legegyszerűbb otthont is díszbe öltözteti. Bokrosodó, ezért érdemes csoportosan ültetni. Hosszú virágzási ideje miatt is rendkívül népszerű. Az első fagyok beköszöntéig bőven hoz virágokat. Kertekben, erkélyen is kiválóan nevelhető.
Levele sötétzöld, tojásdad formájú. Virágai laposak, egyszerűek, de rendkívül színpompásak.
Gondozása egyszerű, igénytelen, rendkívül szívós növény. Olyan helyet keressünk neki, ahol bőven kap a reggeli napsugarakból, de alapvetően inkább az árnyékosabb helyet kedveli.
Vízigénye igen nagy, naponta öntözzük, akár kétszer is. A földjét soha ne hagyjuk megszáradni, mindig tartsuk nedvesen. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne álljon alatta víz, mert a gyökereinek nem tesz jót. Ahhoz, hogy mindig bőven kapjunk virágot, havonta kétszer tápoldatot is keverjünk a locsolóvízbe.
A fagyos napok elmúlása után a szabadba is kiültethetjük. Virágágyásba tömegesen, szegélyként, vagy dézsába. Általános virágföldet igényel, amely jó minőségű, jó vízelvezetésű, de ami tartja is a nedvességet. Ha túl tömör a föld, akkor érdemes homokkal, vagy tőzeggel keverni. Amikor megszokta a növény az új talajt, akkor lehet elkezdeni a tápoldatozást is. Célszerű lyukas aljú cserépbe ültetni, amin a felesleges víz el tud folyni. Fokozatosan szoktassuk az erősebb napfényhez, már a kiültetés előtt pár nappal.
Szaporítása dugványozással, vagy magokkal történik, a nyári hónapokban. A magokat, vagy a hajtásokat nedves tőzegbe ültessük el, és egy nejlon zacskót húzzunk rá. Napos helyen várjuk meg, amíg megnő, majd ültessük át a kiszemelt helyére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük