Kezdőlap » Esküvő » Nászajándék – mit vegyek?

Nászajándék – mit vegyek?

Egy esküvői meghívás mindig öröm, hiszen olyan eseményre invitálnak, amelyet az ifjú pár kiemelkedően jól szeretne megszervezni és lebonyolítani, garantálva ezzel a meghívottak jó hangulatát, és szórakozását. Együtt ünnepelni a rokonsággal, barátokkal ritka alkalom, és ilyenkor mindenki szeretne kitenni magáért, túllicitálva másokat. Ez igaz a nászajándékokra is.

Az esküvő szervezése során a házasulandók általában személyesen hívják meg családtagjaikat, barátaikat. Ez remek lehetőség arra, hogy megtudjuk, a pár mit szeretne kapni ajándékba új életének kezdetén? Kérdezzük meg bátran! A legtöbben valószínűleg azonnal rávágják: pénzt. De ez azért nem ilyen egyszerű. Ha szeretnénk, hogy olyan tárgy is gazdagítsa az új háztartást, amely használata során az ajándékozóra emlékezteti a férjet és a feleséget, akkor célszerű kiszámolni, mennyi pénzt szánunk nászajándék céljára, és ennek egy részéből is egy csomó hasznos dolgot vehetünk, a másik részét pedig készpénzben tehetjük mellé.

A legnépszerűbbek a mindennapi használatra szánt eszközök: étkészlet, evőeszközkészlet, pohárkészlet, porszívó, kávéfőző, mikrohullámú sütő, kenyérpirító. Ha kicsit jobban ismerjük az ifjú pár életkörülményeit, akkor meg lehet kockáztatni kevésbé szokványos, ám feltétlenül hasznos és divatos dolgokat, mint például egy WIFI router, egy tablet PC, vagy egy kisebb LED televízió, hogy ezzel is elejét vegyük a számítógép vagy TV használata körül kialakuló házastársi vitáknak. Ugyanilyen hasznos lehet egy szép bútordarab, cipősszekrény, éjjeli szekrény, vagy csillár. Ez esetben mindenképpen nézzünk körül a lakásban, hogy hozzá illőt válasszunk, és ne az legyen az esküvő utáni első teendő, hogy cseréljük a nem tetsző darabot. Ínyencek és hozzáértők festményt, kisplasztikát is ajándékozhatnak.

Természetesen lehet a hagyományos nászajándékokból is olyan exkluzív kivitelt választani, ami egy életre szól, és emeli a házaspár ünnepeinek fényét. Ilyen lehet például egy kristály pohárkészlet, vagy egy különleges, több darabból – a kés-villa-kanálon kívül merőkanalak, kiszedők, süteményes villák – álló, díszdobozos evőeszközkészlet. Személyre szóló figyelmesség lehet a nevekkel gravírozott pezsgőskehely, váza, vagy fényképkeret.

Gondoljunk bele, hogy rokonunk, barátunk esküvője az az esemény, ami az ő életében – legjobb esetben – csak egyszer zajlik le, és örökké emlékezni fog rá. Ha végképp kifogytunk az ötletekből, esetleg nem vagyunk biztosak abban, hogy az ízlésünk megegyezik a menyasszonyéval és a vőlegényével, viszont nem szeretnénk készpénzt ajándékozni, akkor még mindig vásárolhatunk ajándékutalványt, amelyet az ifjú pár szintén emlékezetes, és neki tetsző dologra válthat be.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan esküdjek várandósan?

Nincsenek szebb dolgok egy nő életében, mint férjhez menni és gyermeket várni. Problémásabb sem, ha …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük