Kezdőlap » Szállások » Nafplion olcsóbb szállásai

Nafplion olcsóbb szállásai

Nafplion volt az első város, amelyik felszabadult a török uralom alól 1822-ben. Ez a város volt a görög állam első fővárosa is Athén előtt, ami akkor még csak 5000 főt számláló mezőváros volt. 1827-ben nagyszámú francia, orosz és angol hajóhad érkezett a görög ellenállók segítségére és kivívta a döntő győzelmet, melynek során szinte teljesen megsemmisítette a török flottát. Szálláslehetőségeit alábbiakban soroljuk, amik úgy tűnik minél olcsóbbak, ha magasabbra megyünk a régi városban.

Youth Hostel: odosz Argonafton 15. Induljanak el az argoszi úton és a Texaco benzinkút előtt forduljanak jobbra a harmadik utcában. Ha gyalogosan érkeznek, kicsit messze van a központtól. Márciustól októberig reggel 8 órától 10 óráig és 17 órától éjfélig van nyitva. A nemzetközi ifjúsági szálló kártyát mindenképpen kérik. Az épület az ötvenes években ál modern stílusban épült. Amióta a kempinget bezárták, ez a város legolcsóbb szálláshelye. Üres pénztárcájú turisták az épület kis kertjében aludhatnak, ha az összes szoba megtelt. Van asztali foci, kávézó és vacsora lehetőség. Nemrégen új tulajdonosa lett, aki szerencsére nekifogott az épület felújításának.

Lefka Beach kemping: Nafpliontól 15 km-re, keletre, Drepanon után találják. Nem túl olcsó, viszont egész évben nyitva van. A kemping teraszos elhelyezésű, a tengerparton áll és van saját kis strandja. Este csodálatos az öbölre és a Vivari sziklára nyíló kilátás. A mellékhelyiségek nem mindig tiszták és időnként néhánnyal több is elkelne, a zuhanyzóért ráadásul fizetni is kell. A tulajdonos nagyon kedves, a kemping tavernája is nagyon kellemes és nem is drága.

Olcsóbb szállások közül ezeket tudtuk ajánlani, de vannak még természetesen más megoldások is azoknak, akik ennél azért többre vágynak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Couch-surfing

Ki ne szeretné felfedezni a világot? És ki ne szeretné ezt gazdaságosan megoldani? Igen, bizony, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük