Kezdőlap » Családi élet » Most akarsz boldog lenni, vagy később? Mire vársz még?

Most akarsz boldog lenni, vagy később? Mire vársz még?

Mióta az emberiség a földön van, a boldogságot kutatja. Szinte mindenki boldog, sikeres, dúsgazdag akar lenni.
Sokan mindezeket tálcán szeretnék kapni az élettől, minél kevesebb erőfeszítéssel. Helyes ez így? De mi lehet a gond, ha életünk területe nem nem működik megfelelően? Talán a régi kapcsolati mintáinkat követjük, talán ugyanazt az életet éljük mint a szüleink, csak kicsit másképpen, de a séma ugyanaz. Elképzelhető az is, hogy folyton ugyanolyan típusú pasikat vonzunk be, aztán pedig panaszkodunk. Arra ritkán gondolunk, hogy az ok én vagyok. Az önvizsgálat, az önmegismerés sokat segíthet. A kérdés az, hogy szembe merünk-e nézni a hibáinkkal?

Ha igen, akkor akarunk-e változtatni azokon? Ugyanis minden változás a belső világunkból kezdődik és csak aztán nyilvánul meg a külvilágban. Ismerjük, hogy mint bent úgy kint, vagy mint kint úgy bent? Ahogy tetszik, de a lényegen nem változik. Ha egyedül túl fájdalmas önmagunk megismerése, akkor számos önismeretet támogató gyakorlatot, szakembert vehetünk igénybe. Minden rajtunk múlik, a vágyainkon, a gondolkodásunkon azon, hogy vállaljuk-e a felelősséget a tetteinkért, a gondolatainkért.

Ismerős, mikor mindig valaki más a hibás? A szomszéd, a főnök, a boltos, stb… De az illető aki mondja sohasem. 2014 különösen alkalmas arra, hogy belenézzünk a tükörbe és meglássuk az igazi valónkat. Ez a változások éve és ideje. Sok tragikus esemény történik, sok a válás. A biztosnak tűnt kapcsolatok végleg megszakadnak. Bármilyen fájdalmasak is ezek, mind a fejlődésünket szolgálják. Engedd el, ami már nem szolgál téged és tegyél meg mindent azért, hogy megismerd önmagad és végre elérd a vágyott boldogságot!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hozza össze a családot egy közös program?

Sajnos a mai rohanó világban egyre kevesebb időnk jut a munka, a háztartás vezetés és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük