Kezdőlap » Hotel » Mönchengladbach szállásai és látnivalói

Mönchengladbach szállásai és látnivalói

Németország nyugati részén található Mönchengladbach, az Észak-Rajna-Vesztfáliai tartományban, nem messze van a holland-belga határtól, és a hozzá legközelebb fekvő nagyváros Düsseldorf. Mönchengladbach maga is egy nagyváros, erről tanúskodik 260 ezer fős lakossága is. Hogyha egy olyan városba szeretnénk utazni, ahol megismerkedhetünk a német hagyományokkal, jó környezetben szeretnénk megszállni, és egy olyan kirándulást szeretnénk ahol látnivalókból sincs hiány, ez a város kitűnő úti cél lesz számunkra.

Mönchengladbach szállodái igen népszerűek az egész országban, elsősorban a jó kiszolgálásról, és a minőségükről híresek. Persze aki nem kifejezetten kedveli a szállodákat, hanem jobban szeret megszállni például panziókban, apartmanokban az is megtalálja majd a megfelelő helyet. Mielőtt szállást keresnénk, gondoljuk át milyen helyen szeretnénk majd azt a néhány napot eltölteni, és mennyi összeget szeretnénk rákölteni, hiszen nemcsak a belvárosban, hanem kertvárosban is találunk szállásokat. A város szívében, a központhoz közel helyezkedik el a Holiday Inn, a Akzent Hotel Landhaus Heinen, a Best Western Crown Hotel, és a Dorint Parkhotel. Hogyha az olcsóbb helyeket keressük, amik kissé egyszerűbbek, és nem bánjuk hogy távolabb vannak a belvárostól, akkor pedig az Anchovis, a Kastanienhof Hotel, valamint a Palazzo Hotel lesz számunkra a nyerő.

Ahogy már az előbb is szó volt róla, a város tele van nevezetességekkel, látnivalókkal. Itt biztosan nem fogunk unatkozni, hogyha legalább egy napot rászánunk arra, hogy megnézzük a híresebb helyeket, múzeumokat, például a Városi Abteiberg Múzeumot, a Schloss Rheydt Múzeumot, a Museum im Wasserturm Rheindahlen-t, a Museum Altes Zeughaus-t, vagy a Museum Schloss Wickrath for ornithology-t. Mönchengladbach központjában található a Bunter Garten, amelyet sokan csak a város központi parkjának tartanak, itt nemcsak szépséges botanikus kert, hanem egy arborétum is található.
A városban remek kikapcsolódást nyújthat számunkra az is, hogyha ellátogatunk a helyi futballklub, a Borussia Mönchengladbach meccsére. Több nagyváros is közel van, így átutazhatunk egy-két óra alatt egyik-másik nagyobb német városba is akár.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük