Kezdőlap » Családi élet » Mivel töltsük a szabadidőnket egy esős napon?

Mivel töltsük a szabadidőnket egy esős napon?

Elég szélsőséges az időjárás idén nyáron, így bizony előfordulhat, hogy nem tudunk a szabadban tartózkodni, mert beáll az esős idő.
Ilyenkor a gyerekek ugyanúgy igénylik azt, hogy foglalkozzunk velük, de nem tudjuk őket lekötni kirándulással vagy játszóterezéssel.
Számtalan elfoglaltságot találhatunk, ha rákényszerülünk arra, hogy a lakásban töltsük a napunkat.
Társasjáték. Az egész család bevonható, életkortól függetlenül játszhatunk. Ki nevet a végén, Gazdálkodj okosan, Malom mind mind olyan játék, ami örömet okoz kicsinek és nagynak egyaránt. Ha a gyermekünk már nagyobb, különböző logikai társasjátékok között válogathatunk. A játék öröme mellett megtanít a kudarc megélésére és feldolgozására, a szabályok betartására.

Szójátékok. Lehet szóban és írásban. Kezdőbetű alapján mondhatunk neveket, állatokat, növényeket, tárgyakat. Szóláncot alkothatunk, asszociálhatunk. Fejleszti a figyelmet, a memóriát.
Kártyajátékok. Számtalan kártyajáték van, kezdve az óvodásoknak szóló Fekete Péterrel egészen a komolyabb kártyajátékokig, mint a römi vagy az Uno. Hosszú órákat el lehet tölteni vele.
Kreatív tevékenységek. Ha a családnak inkább kézművességhez van kedve, nagyon szép dolgokat készíthetünk. Festhetünk, gyurmázhatunk. A só- liszt gyurma a gyerekek kedvence, hamar összeállítható és később keményre szárad. Ekkor kifesthetjük és játszhatunk az elkészült dolgokkal pl. boltos játékot. Színes papírból vághatunk, ragaszthatunk. Aki ügyesebb, már komolyabb dolgokkal is megpróbálkozhat. Hobby boltokban lehet kapni temérdek dolgot, amiből képet, dekorációt stb. készíthetünk.
De mindezek mellett énekelhetünk, táncolhatunk, olvashatunk kinek kinek igénye szerint, amíg újra kisüt a nap és mehetünk a szabadba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen alkotás az anime és a manga?

Az utóbbi pár évben meglehetősen népszerű lett kishazánkban Japán, így gyakran hallani az anime és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük