Kezdőlap » Látnivalók » Mivel foglalkozik az EVS?

Mivel foglalkozik az EVS?

Az önkéntesség egy nagyon jó tevékenység, arra, hogy önzetlenül segíthessünk és új kultúrákat, embereket ismerjünk meg. Ebben segít nekünk az EVS szervezet magyarországi kirendeltsége. Ha esélyünk van külföldre utazni egy évre vagy csak pár hónapra és közben önkéntességet is vállalnánk, akkor nagyon jó lehetőségeket kínál nekünk az EVS. Innen a világ bármely pontjára eljuthatunk, így nyelvet is tanulhatunk, az idő lehet félév, de egy év is vagy hosszabb idő.

A legjobb, hogy támogatnak, fizetik az útiköltség 90%-át és az ottani szállásunkat, étkezésünket és adnak egy kis zsebpénzt is (itt ne gondoljunk túl nagy összegre). Különböző témákban lehet segíteni, mint például környezetvédelem és kulturális örökség védelem. Saját foglalkoztatásunk is lehet, ahol szociálisan rászorult gyerekekkel foglalkozhatunk és játszhatunk. Mindenképpen érdemes közben a nyelvet is tanulni, hiszen ott nem igazán beszélnek az emberek angolul, inkább az anyanyelvüket, ha mondjuk, Spanyolországba szeretnénk menni.

A szervezés központja Debrecenbe van, de nagyon segítőkészek és le lehet szervezni skype-on keresztül is, ha távol élünk a várostól. Nem kell neked az utazással foglalkozni ők megszerveznek neked mindent és nagyon megbízhatóak. Amennyiben úgy döntesz, hogy világot szeretnél látni, akkor mindenképpen érdemes ezt a módját választani, már tapasztalatszerzésnek is jó. A nyelvet is fejleszthetjük, ami még jól is jöhet, ha haza jövünk és állást keresünk, egy biztos jó pont az önéletrajzunkba. Meg aztán az önzetlen adás érzése elmondhatatlan.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Villányi borvidék

Villány települése borairól és pincesoráról ismert. Baranya megyében található és 2500 lakost számol. Villány környékén …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük