Kezdőlap » Egészséges életmód » Mivel élénkítsük a szervezetünket?

Mivel élénkítsük a szervezetünket?

Mai rohanó világunkban sokan sokféleképpen élünk, más-más a bioritmusunk, a munkánk, az életünk és az elvárásaink. Sokan kénytelenek éjszakákat ébren tölteni, mások kedvtelésből, talán szórakozás céljából nem az éjszakát választják alvásuk időpontjának. Akármi is legyen az indok, az biztos, hogy néha vagy akár sűrűbben is szüksége van a szervezetnek egy kis löketre, segítségre ahhoz, hogy ne lankadjon és még addig bírja a kiképzést, amíg mi szeretnénk.

Az első legnépszerűbb élénkítő hatású készítmény a kávé. Ezt az emberek igen magas százaléka alkalmazza, ki már rutinból, napi szinten, ki csak ritkán, alkalomadtán nyúl hozzá. Az kijelenthető, hogy mértékkel fogyasztva még az egészségre jótékony hatása is lehet a kávénak. A legjobb, ha frissen pörkölt és minőségi, de természetesen akinek erre nincs lehetősége az az alacsonyabb árkategóriákból nyugodtan választhat magának. Arra nagyon figyelni kell azonban, hogy a koffein függőséget okoz, így javasolt ezt szeme előtt tartva alkalmazni a mindennapokban.

A másik, fiatalok körében népszerű szer az energiaital. Sajnos ennek már sokkal több káros hatása van a szervezetre, fogyasztása jelentősen megterheli a szívet és a gyomrot is. Rendszeres fogyasztása nem javasolt, ez a termék is függőséget okozhat. Tartsuk szem előtt, hogy alkohollal tilos keverni!

A harmadik népszerű serkentő szer a tea. A teának számtalan fajtája létezik, még választani is nehéz. Azonban az internet és szakember segítségével megtalálhatjuk az életritmusunknak és a használat gyakoriságának megfelelő teafajtát, amely azon túl, hogy ébren tart, általában egészséges is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük