Kezdőlap » Szilveszter » Mitől lesz emlékezetes a szilveszter?

Mitől lesz emlékezetes a szilveszter?

Nem hiszem, hogy lenne közöttünk olyan, akinek ne lett volna legalább egy emlékezetes szilveszteri bulija. Ilyenkor mindenki szereti egy kicsit kiengedni a fáradt gőzt, kiszakadni a mindennapok hajtásából és végre egy igazán jót, egy önfeledtet ünnepelni. Hiszen búcsúzunk az óévtől, megünnepeljük, hogy kezdődik egy új év, amelyben újra lehetőséget kapunk arra, hogy legféltettebb álmainkat is valóra váltsuk. Szilveszterkor az egész világ egy nagy bulivá válik, dől a pezsgő, repülnek a konfettik, durrognak a petárdák, villognak a tűzijátékok, és mindenki együtt ünnepel.

Jó társaságban repül az idő, szokták mondani. Ez természetesen a szilveszterre is igaz, az ember szereti olyan emberekkel tölteni ezt az éjszakát, akikkel év közben is sok időt tölt együtt, akikkel igazán tudja, hogy van mit megünnepelni. Népszerűek ilyenkor a szórakozóhelyek is, de ezen az éjszakán van az évben a legtöbb házibuli. A szórakozóhelyeken általában promóciókkal, különleges akciókkal várják a látogatókat, a házibuliban pedig tényleg csak azokkal lehetünk, akiket mi magunk látni szeretnénk azon az emlékezetes éjszakán. Általában összegyűlik a társaság egy szerencsés (vagy kevésbé szerencsés) kiválasztottnál, a vendégek pedig annyi ételt és italt visznek a buliba, hogy még a húsvéti locsolkodás előtt is abból kortyolunk. Ezen az éjszakán valahogy mindenki toleránsabb, ritkán vannak háborgó szomszédok. Nem hiányozhatnak a vicces bulikellékek sem egy ilyen összejövetelről, amiknek köszönhetően még hónapok múltán is jókat lehet nevetni a fényképeken.

A jó buli ismertetőjele, hogy éjfélkor már igencsak vidáman csúszunk át az új évbe, és próbáljuk a túlterhelt hálózaton otthon maradt rokonainkat, barátainkat elérni. Nem hiányozhat a himnusz, a pezsgővel koccintás és a virsli sem (ha még esetleg valakinek van étvágya). Egy buli azonban nem a szokásoktól, nem a helyszíntől lesz igazán emlékezetes, hanem a társaság, az átélt élmények, a közösen eltöltött vidám beszélgetések és órák teszik felejthetetlenné a szilvesztert. Ha az évet boldogan, nevetve kezdjük – eltekintve egy kis másnaposságtól -, akkor reményt adunk önmagunknak egy jobb, sikeresebb, az előzőnél boldogabb évre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Honnan ered a szilveszter?

Habár a régi időkben egészen sokáig az új esztendő valamikor tavasszal kezdődött, azonban Julius Caesar …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük