Kezdőlap » Egészséges életmód » Mitől lehet jót aludni?

Mitől lehet jót aludni?

Kiben ne merült volna fel már ez a kérdés. Mindenkivel előfordult már élete folyamán, hogy hiába szeretne elaludni, csak forgolódik az ágyban, de nem jön álom a szemére.
Elsősorban mérlegelnünk kell, hogy miért alszunk rosszul. Ennek számos oka lehet. Munkahelyi stressz, depresszió, lelki problémák, családi gondok és sok esetben az anyagi problémák. Tudnunk kell, hogy az alvás életünk egyik legfontosabb folyamata. A szervezetnek is pihennie kell és mi a legmegfelelőbb mód erre, ha nem az alvás.
Aki nem alszik eleget azon felül, hogy fáradt lesz, ingerlékenyebb a környezetével szemben, figyelem problémái lesznek. Sokat olvasni, hallani róla, hogy lefekvés előtt igyunk meleg tejet vagy hideg sört, vegyünk be nyugtató tablettát, tornázzunk, van azonban, hogy ezek a módszerek sem jönnek be. Ilyenkor jönnek jól a bevált régóta használatos gyógynövények. A jázmin olaj kiváló aromaterápiás szer, depresszió, fáradság ellen.

A levendula kifejezetten alkalmas álmatlanság ellen. Ellazítja az embert. A távol keletről származó ilang – ilnang pedig relaxáló hatású. Frissíti a szellemi – és koncentráló képességünket. Ami talán még ezeknél a növényeknél is fontosabb lenne a napi rutin az életünkben. Például ha minden nap ugyan abban az időpontban fekszünk le.
Gondoljunk nyugtató dolgokra, ne stresszeljük magunkat. Fontos a megfelelő hőmérséklet. A szobánkban legyen sötét, minden fényforrást kapcsoljunk le, beleértve a tévét is, ugyan is sötétben indulnak működésnek az elalvásért felelős reakciók. Próbáljuk betartani ezeket a dolgokat és megláthatjuk, hogy sokkal nyugodtabban fogunk aludni pár nap múlva.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük