Kezdőlap » Baba-mama » Mit vigyünk magunkkal babalátogatóba?

Mit vigyünk magunkkal babalátogatóba?

Egy újszülött érkezése minden családba napsütést, boldogságot és rengeteg új élményt hoz, emellett fenekestül felforgatja az eddig megszokott életüket. Ha baráti körünkben kisbaba születik, teljesen természetesem hogy azonnal szeretnénk látni, puszilgatni, dögönyözni az új jövevényt, ezzel azonban várjunk addig, amíg az újdonsült édesanya vagy az édesapa kifejezetten meg nem kér erre.
A kórház utáni első napok/hetek az ismerkedésről szólnak: a baba próbálja megismeri, elfogadni új környezetét és a szülők is megtapasztalhatják, mekkora változást is hozott a kicsi érkezése. Ebben az időszakban nem illik még látogatóba menni, hagyjuk, hogy csak a legszűkebb család tegye tiszteletét.

A gyermekágyi időszak végén aztán már lehet vásárolgatni és időpontot kérni. Az ismerkedésre mindenkinek illik ajándékot vinni: a baba mellet az anyukára és az apukára is gondoljunk, illetve ha van nagyobb testvér, akkor neki is vigyünk valami apróságot , hiszen nem szabad úgy éreznie, hogy a kisbaba érkezése miatt háttérbe szorul.

A picinek kézenfekvő ajándék az időszaknak megfelelő ruhanemű, ügyeljünk azonban arra, hogy mindig a szükségesnél egy számmal nagyobbat vegyünk, hiszen az újszülöttek nagyon hamar kinőnek mindent. Egy kis csörgő, színes rágóka vagy puha állatka kedves kiegészítője lehet a csomagnak. Ha Nem gondolnánk, de aminek általában minden új szülő nagyon örül, az a pelenka illetve a popsi törlő, ezekből ugyanis soha nem elég.
Az édesanyának vigyünk egy csokor színes virágot és egy kis kényeztető finomságot, a büszke apának pedig egy üveg jó minőségű italt.

Az első látogatás ne legyen hosszú és ne várjuk el, hogy háromfogásos ebéddel kínálnak, inkább vigyünk magunkkal valami házi finomságot, süteményt, madártejet vagy frissen sült pogácsát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük