Kezdőlap » Autó » Mit tud az új Mini?

Mit tud az új Mini?

Mint minden évben, az európai autógyártó cégek, általában november – december környékén bemutatják legújabb autóikat a különböző autóexpókon, szerte a világban. Az angol autógyártó cég, a Mini is így tett, és bemutatta legújabb 2014-es modelljét.
Első ránézésre a Mini a karosszérián nem sokat változtatott, maximum annyit, hogy az autó most kicsit úgy néz ki, mintha egy oldalsó tuning növelést kapott volna, azonban ezt csak a más színű festés láttatja így. A legfőbb újításai közé tartozik ennek az új modellnek az, hogy a korábbi változatokhoz képest egy könnyebb padlólemezt kapott, ami így jelentősen csökkenti az autó súlyát. Az új gyalogosvédelmi rendszert is alkalmazták ebben a Miniben, így ha valamikor elénk vágna egy járókelő, az autó magától lefékez, és rögtön figyelmeztet a veszélyre bennünket. Ennek a rendszernek alapjául a futómű is fejlesztésre került, így már egy teljesen adaptív felfüggesztést is kaphatunk az új Minibe. A motortéren a BMW háromhengeres 1,5 literes benzinmotorját kapjuk, ami 130 lóerőt biztosít. Az autó kérhető azonban dieseles változatban is, de itt csak 116 lóerőt kapunk a gépjárművünk alá.
Természetesen egy turbó változata is lesz az új Mininek, ez egy 2 literes 192 lóerős turbó benzines motorral kapható majd, amellyel már nyugodtan száguldozhatunk akár a versenypályákon is. Az árról még pontos információkat nem tudni, de vélhetően a szokásos Mini árkategóriába fog majd tartozni ez a modell is, de egy biztos, hogy a turbó változatért majd mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük