Kezdőlap » Autó » Mit tud a „kapcsolódó autó” rendszer?

Mit tud a „kapcsolódó autó” rendszer?

Manapság Németországban kifejlesztettek egy olyan új számítógépes androidos rendszert, aminek a neve a connected car, azaz a „kapcsolódó autó”. Ezt a szoftvert az olyan luxusautók fedélzeti számítógépeire telepítik be, amik képesek teljes mértékben önálló „lénnyé” tenni a járművünket. Ez a program szó szerint életre kelti az autónkat.
Rendelkezik térfigyelő radarral, ami azt jelenti, hogy a mellettünk haladó autótól tartja a megfelelő távolságot az előírtak szerint, beállítja a fényviszonyoknak megfelelő lámpaerősséget, és ha kell, felméri a parkolási lehetőségeket is, valamint szó szerint egy gombnyomás segítségével be is parkol magától.
Az úgynevezett car 2 car applikáció segítségével autónk beszélgethet egy szintén „kapcsolódó autó” rendszerű másik gépjárművel, amitől információkat is lekérhet az útviszonyokról. Ez a rendszer rendelkezik még egy táblafelismerő programmal is, ami figyelmezteti a vezetőt arra, hogy mit is jelentenek a különböző országokban lévő útjelző feliratok. A fedélzeti számítógép természetesen az internethez csatlakozik, és ezáltal folyamatosan tájékoztat miket a dugókról, így segítve nekünk elkerülni azokat. A „kapcsolódó autó” program kérésünkre betartja az aktuális sebességkorlátokat is, így akármennyire is szeretnénk gyorsabban hajtani, a rendszer nem fogja azt engedni. Az országok aktuális időjárásáról folyamatos tájékoztatást kapunk, aminek segítségével már egy-két órával előre megtudhatjuk, ha esetleg eső, vihar, vagy akár havazás lehet arrafele, amerre vezetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elektromos autó

Napokban beszéltem egy elektromos meghajtású autó –Tesla- tulajdonossal. Többen körbevettük, szemléltük, mintha csodát látnánk. Tulajdonosa …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük