Kezdőlap » Családi élet » Mit tehetünk ha az apa távol van?

Mit tehetünk ha az apa távol van?

Csináljunk annyi fényképet amennyit csak tudunk és küldjük el mindet, amelyiken egyáltalán látszik valami. A büszke édesanyák nem szeretnek mutogatni és eltenni olyan képeket, amelyeken a gyermek nem néz valami okosan, vagy éppen mérges, vagy nincs szépen felöltözve.
Pedig az édesapa, ha a családját maga elé képzeli, nem mosolygó arcokra vágyik, mint ahogy az éhes ember sem kíván mindig édességet. Inkább kevesebb képet küldjünk, de rendszeresen, mint ritkán és rendszertelenül nagy mennyiséget. még egy nagyon komoly és fontos szempont van. Az apa (éppen úgy, mint az anya) szeretné azt érezni, hogy megkímélje őt az aggodalomtól, csak azt írja meg, hogy milyen könnyen oldotta meg a problémákat, mennyire kézben tart mindent, akkor az apa feleslegesnek érzi magát. Másrészt viszont nincs értelme, hogy értesüljön az anya minden titkos aggodalmáról, amin úgysem tud segíteni. Rengeteg valódi probléma merül fel mindig a gyermekkel kapcsolatban: költsön-e pénzt arra, hogy vidékre vigye el a gyermeket nyaralni? Menjen-e a gyermek óvodába ősszel? Engedje-e, hogy elszakítsa a ruháját és veszélyeztesse a testi épségét a fára mászással, vagy ne? Ezek azok a kérdések, amelyekben az apa természetszerűleg segíteni, ha otthon lenne.
Most is új, hasznos szemszögből láthatja a problémákat, olyasmi is eszébe juthat, amire az anya nem gondol, és neki is a közelség érzését adja, ha részt vehet a gyermekre vonatkozó mindennapi kérdések eldöntésében. Nagyon fontos, a gyermek nevelése a két szülő együttes feladata.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan élhetünk teljes életet a mozaikcsaládokban: fókuszban a teljes család

Egy hagyományos család 2 szülője 4 helyről hozza saját szokásait, értékrendjét. A mozaikcsaládok esetében ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük