Kezdőlap » Divat és szépség » Mit tehetünk azért, hogy minden reggel üdén ébredjünk?

Mit tehetünk azért, hogy minden reggel üdén ébredjünk?

Mint tudjuk, az alvás a legjobb bőrszépítő, és pihentető kúra egyben, azonban mai rohanó világunkban nem mindig van arra lehetőség, hogy kellően kipihenjük magunkat. Szerencsére van néhány trükk, melyek betartásával úgy ébredhetünk minden reggel, mintha teljesen kipihentük volna magunkat.
Mindennap lefekvés előtt fél órával igyunk meg egy pohár gyógyteát, vagy vizet. Akinek jól esik megihat egy pohár bort is, azonban nem célszerű minden nap, mert akkor már dehidratál, és puffaszt is. Ha tehetjük, úgy időzítsük az ébresztő órát, hogy 7 és fél órával lefekvés után keltsen, mert egyesek szerint az alvási ciklusok másfél órásak. Hogyha nem sikerül ennyit pihenni, legalább a 6 óra alvással töltött idő legyen meg, annyi szükséges mindenképp. A vitaminok beszedésének az ideje legyen tudatos, mert akkor sokkal hasznosabbak: például a C vitamint mindig reggel vegyük be, mert felpörgeti a testet, azonban a magnéziumot, a B vitamint és a halolaj kapszulát mindig este vegyük be, mert akkor jobban kifejtik hatásukat.
Minden este, lefekvés előtt ápoljuk az arcunkat, tisztítsunk, tonizáljunk, majd hidratáljunk- meglátjuk, már egy hét múlva látványos lesz az eredmény. Érdemes magas, és szatén anyagú párnán aludni, mert az nem gyűri a bőrt, és így elkerülhetőek a táskák, és a puffadás is a szemek környékén. A melatonin hormon, mely a sejtek regenerálásáért felelős, a sötétben termelődik, ezért a hálószobában legyen kellemes sötétség. Végül pedig, mivel a testnek a fokozatos ébredés a legkellemesebb, ezért szerezzünk be egy olyan lámpát, mely fokozatosan világítja ki a szobát adott időben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük