Kezdőlap » Karrier » Mit tehetünk azért, hogy a vizsgánk jól sikerüljön?

Mit tehetünk azért, hogy a vizsgánk jól sikerüljön?

Legyünk bár dolgozók vagy akár főiskolai hallgatók abban megegyezik a helyzet, hogy sokszor helyt kell állnunk különböző felméréseken, vizsgákon. Dolgozóként a karrierünk, állásunk múlhat a megfelelő eredményen, diákként pedig akár a jövőnk is a tét lehet. Ahhoz, hogy maximalizáljuk annak a lehetőségét, hogy a felkészültségünk és tudásunk szerint teljesítsünk a megfelelő pillanatban, tehetünk néhány dolgot.

Az első és legfontosabb a kipihentség. Akármennyire is izgatottak vagyunk vagy szeretnénk még gyakorolni a betanultakat, kényszerítsük magunkat, hogy eleget aludjunk az előző este. Ennek érdekében bevethetünk meleg tejet lefekvés előtt, olvasást vagy akár altató, nyugtató teákat is. A szellemi frissességhez elkerülhetetlen az alvásigény kielégítése.

Másodsorban igyekezzünk a vizsga előtt megfelelő időt hagyni az előkészületekre, az öltözékre, a megfelelő étkezésre és az utazásra. Ne legyen kapkodás, rohanás, mert az már rányomja bélyegét a napunkra és a teljesítményünkre.

A vizsga előtt együnk, igyunk olyan ételeket, italokat, amelyekről tudjuk, hogy számunkra pozitív hatással, bírnak, élénkítenek. Ilyen lehet általánosan mindenkinél a csoki, a kávé, koffein tartalmú italok. Azonban ez természetesen nem szentírás, lehet ami az egyiknek bejön az a másiknak katasztrófát okoz. Ne ekkor kezdjünk el kísérletezni, mert meglepetés érhet minket.

Legutolsó sorban pedig sulykoljuk magunkba, hogy jók vagyunk, sikerülni fog és kész. Nem szabad negatívnak lenni, a pozitív hozzáállás a siker elengedhetetlen része.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük