Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit tehetünk az egészséges önbizalomért?

Mit tehetünk az egészséges önbizalomért?

Vannak emberek, akik magabiztosak, szépnek látják a jövőt, és önmagukat, főként a saját szemszögükből természetesen. Egészséges önbizalmuk sugárzik róluk, ezáltal (is) előbbre tudnak lépni, mind a karrierjük szempontjából, mind a párválasztás, a szerelmi életükben. Ők azok,akik tisztában vannak azzal, milyen a külsejük(legyen az bármilyen elfogadják, és együtt élnek ezzel), bíznak a képességeikben, és a kitűzött céloknak is ezzel a pozitív gondolkodásmóddal vágnak neki. Magabiztosan beszélnek, és érvelnek még akkor is, ha nincs igazuk, vagy ha nem értenek az adott témához, de ez a belső erő elhiheti bárkivel, hogy amit mond, az úgy is van. Ők kiegyensúlyozottan, boldogan és derűsen élik hétköznapjaikat.
Az önbizalom-hiányos emberek visszahúzódóak, kerülik a társaságot, hiszen önmagukkal sincsenek rendben, a saját társaságuk is egy gyötrő nyűg csak számukra, amit legszívesebben elhagynának valahol. Leginkább a külső megjelenés az, amiért nem szeretik önmagukat, de nem tudják értékelni belső tudásukat, a kedvességüket, semmit, amit saját magukhoz köthetnének. Általában, ha egy társaságba, vagy munkahelyi felvételinél ők kerülnek szóba, elsőként leírják magukat, és ecsetelik, mennyire semmik, mennyire nem érnek semmit.
Jellemző, hogy mindig máshoz kapcsolják a boldogságuk lehetőségét, például, „ ha majd összejön az a dolog” vagy „ha majd lesz időm rá , megcsinálom”, azaz halogatják a kézzelfogható lehetőségeket.
Ha a külsejük nem megfelelő, ha belenéznek a tükörbe, és nem tetszik amit látnak, manapság arra ott van a plasztikai sebészet. Viszont nem árt elgondolkozni , mielőtt kés alá fekszünk, mi is nem tetszik magunkon, vagy valóban nem tudjuk –e így elfogadni saját külsőnk? Át kell gondolnunk, hogy ha az orrunk másmilyen lesz, vagy ha nagyobb melleink lesznek, akkor ezért jobban fognak kedvelni minket? És a tapasztalat azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem! Sőt! Legtöbbször kis megvetés látszik az emberek szemében, mikor kiderül, hogy átalakítottuk a testünk.
A magabiztosságunk bennünk van, mi magunk nyomjuk el magunkban. Végig kell gondolni, mi az,amit jól csinálunk az életben, mi az,amiben biztosan jól teljesítünk, és ne álmot kergessünk, ne egy piedesztálra emelt személyhez akarjunk hasonulni.
Amiben jók vagyunk, azt emeljük ki, akár egy állásinterjúra megyünk, akár egy szerelmi találka vár ránk Minél többet gondolkodunk pozitívan magunkról, annál magabiztosabbá válunk, és ezt mások is észreveszik. Az ember hajlamos külsőség alapján ítélkezni, de dönteni mindig a személyesebb megismerés után tesz. Bízzunk önmagunkban, és abban, amit teszünk, és ha ezt nap, mint nap elmondjuk magunkban, a hatás nem marad el. Soha ne engedjünk a negatív szavaknak, a negatív gondolatoknak, mert azt bevonzzuk, és lehúz minket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük