Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit (t)együnk a lapos hasért?

Mit (t)együnk a lapos hasért?

A felfúvódás, puffadás rendkívül kellemetlen lehet, nemcsak a kidomborodó has, hanem elsősorban az egészségügyi panaszok, görcsök miatt. Hogyan előzhető meg, illetve, ha már kialakul, hogyan csillapíthatóak a tünetek?

A három főétkezés helyett együnk gyakrabban, kevesebbet – így az elfogyasztott étel kevésbé terheli meg a gyomrot, és a bélrendszert. A lassú evés, a falatok alapos megrágása is segíthet a puffadás megelőzésében. Ha mérsékeljük az evés tempóját, további pozitív mellékhatás, hogy automatikusan kevesebbet eszünk. Egyes élelmiszerek, mint a hüvelyesek, vagy a káposztafélék az érzékeny gyomrúaknál azonban még így is puffadást okozhatnak.

Az elegendő folyadékbevitel fontos – a megfelelő italokból. A megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyomrunk nehézségek nélkül fel tudja dolgozni a táplálékot. A kávé, és az alkohol azonban elősegítik a puffadást, és az emésztési problémákat. A kólát, és a fekete teát is ajánlott tiltólistára tenni annak, aki hajlamos a kellemetlen emésztőrendszeri panaszokra.

A rendszeres testmozgás a felfúvódás megelőzésében, és kezelésében is segíthet. Ha a probléma már kialakult, a megterhelő edzések helyett jobb megoldást jelent egy rövid séta. ami javítja az emésztést. A teák is csodát tehetnek: a fekete tea kivételével, a forró ital szinte minden típusa nyugtatja a gyomrot. A panaszok azonnal enyhülnek, ha egy meleg vizes palackot, vagy borogatást teszünk a hasunkra: ez nyugtatja a gyomrot, és a bélrendszert, ezáltal csökkenti a kellemetlen teltségérzetet, a puffadást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan nassolhatunk egészségesen

Ha nőnek születtél, akkor valószínűleg tudod milyen nassolás közben bűntudatott érezni. De ha éhesek vagyunk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük