Kezdőlap » Baba-mama » Mit tegyünk a kinőtt babaruhákkal?

Mit tegyünk a kinőtt babaruhákkal?

Amikor kisbabánk születik, szinte naponta méregetjük, hogy hány dekát hízott, vagy hány centit nőtt és büszkeséggel tölt el bennünket, ha féléves korára megduplázza, egy éves korára pedig megháromszorozza a születési súlyát. Közben időről időre azt vesszük észre, hogy szinte fel sem adunk rá egy ruhát, azt máris kinőtte. Ahol a családban, vagy a baráti körben nincs kisebb gyermek, ott minden anyuka gondolkodóba esik, hogy mi legyen a kinőtt, szinte alig használt baba- és gyermekruhákkal?

El kell döntenünk, hogy szeretnénk-e némi pénzt kapni értük, vagy megtehetjük azt, hogy elajándékozzuk őket olyan családnak, akik nem vehetnek minden hónapban új ruhát gyermeküknek. Döntés előtt mindenképpen gondoljunk vissza arra, milyen jó érzés és mekkora segítség volt az, amikor mi kaptunk aprócska ruhákat barátok vagy ismerősök nagyobb gyermeke után…

Ha eladnánk a holmikat, akkor próbálkozhatunk apróhirdetési oldalakkal illetve a manapság oly népszerű bababörzékkel, ahol csekély asztalpénz megfizetése mellett árulhatjuk gyermekünk kinőtt ruháit, cipőit, takaróit, hálózsákjait, esetleg megkímélt játékait. Jó megoldás lehet még a baba bizományi bolt is, azonban ott csak értékesítés után kapjuk meg a kialkudott vételárat és ez több hónapig is elhúzódhat.

Ha úgy döntünk, hogy mégis inkább egy rászoruló családon szeretnénk segíteni, akkor rengeteg lehetőség közül választhatunk.
– Első körben hívjuk fel védőnőnket illetve gyermekorvosunkat, hiszen ők biztosan tudnak olyan családot ajánlani a közvetlen környezetünkben, akiknek igencsak jól jönne pár body, kisruha vagy rugdalózó.
– Ha időnk engedi, felkereshetjük a kórház csecsemő osztályát, ott is örömmel veszik a felajánlásokat, hiszen a kórházi tartózkodás alatt minden baba ottani ruhát és takarót használ.
– Ha van a közelünkben, elmehetünk egy anyaotthonba is, ott a babaméretek mellett nagy örömmel fogadnak kismamaruhákat is.
– Bevásárlásaik során sok hipermarket parkolójában találunk olyan gyűjtőládát, amelynek tartalmát egyes segélyszervezetek osztanak szét az arra rászorultak körében, ide is betehetjük a kinőtt vagy megunt dolgainkat.

Segíteni jó érzés, főleg ilyenkor, amikor közeleg a Szeretet ünnepe. Varázsoljunk másoknak is csodás Karácsonyt!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tápláljuk az újszülöttet?

Optimális esetben a kisbaba születése után azonnal az édesanyja kezébe kerül, aki így akár már …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük