Kezdőlap » Gyógyszerek » Mit tartsunk otthon házpatikánkban?

Mit tartsunk otthon házpatikánkban?

Minden családban kell egy szekrényke, amiből szükség esetén hamar elővehetjük a fertőtlenítőt, a kötszert, esetleg a gyógyszirupot vagy a nyugtató cseppeket.
Kapjanak helyet a polcon az évszázados hagyományokkal bíró, szelíden gyógyító növények is.
Mikor lehorzsolódik bőrünk, vagy a konyhában ér minket baleset, netán náthásak, köhögős betegek vagyunk, nem szaladunk azonnal orvoshoz. Kinyitjuk az elsősegély szekrénykét és elővesszük a megfelelő házi szert. A kisebbfajta balesetek, kezdődő betegségek nagy részét orvosolhatjuk a természet patikájának füveivel, is- ahogy nagyanyáink tették.
A Kamilla: gyomornyugtató, gyulladást gátló. Készítsünk belőle főzetet, és naponta 3-4 csészével igyunk az étkezések előtt. Kötőhártya gyulladáskor borogassuk szemünket a lehűtött teával.
A Kasvirág: alkoholos cseppjeit szoktuk használni. Megelőzés céljából immunerősítésre, de meghűlés, influenza esetén is jók. Vírus , baktérium vagy gomba okozta fertőzésekhez használjuk, serkenti a szervezet természetes védekezőrendszerét.
Az Árnika: a sebvérzés elállítására, sokkhatás ellen, izomláz, rándulás enyhítésére a C30-as hígítású (potenciájú) homeopátiás golyócskákból tegyünk a nyelvünk alá életkortól függően 3-5 darabot, és szopogassuk el. Intenzív tüneteknél ismételjük, akár 2-5 óra múlva. Ritkítsuk, illetve szüntessük meg az adagolást, ha javulást tapasztalunk.
Az Aloé Vera: kisebb égésre, forrázásra tegyük. Vágjunk le egy darabka levelet, hasítsuk fel hosszában. Az így kibuggyanó sűrű zselét kenjük a sebre. Hűsít, fertőtlenít és gyógyítja a gyógyulást.
A Körömvirág: az ebből készített krémet vágásra, horzsolásra, száraz bőrre ajánlatos kenni. Gyulladást gátló, hámregeneráló hatása varázslatos.
A Lándzsás Útifű: megfázáskor nagyon hasznos, mert a szirupja köptető,hurutoldó-hatású. A növény friss levelével bedörzsölhetjük a szúnyog – és méhcsípés helyét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gyógyszer mindenre a legjobb megoldás?

Döbbenten látom reggel és este, hogy szívbeteg édesapám számra pontosan 16 féle gyógyszert visz be …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük