Kezdőlap » Látnivalók » Mit rejt Monte Carlo Egzotikus Kertje?

Mit rejt Monte Carlo Egzotikus Kertje?

A Cote d’Azur gyöngyszeme a Monaco hercegséghez tartozik, de nevét leginkább a kaszinókkal, szerencsejátékkal kapcsolják össze.
A híres Monte Carlo-i Egzotikus Kert 1933-ban nyílt meg, és I. Albert hercegnek köszönhetjük, aki valódi filantróp volt, de tudós és műgyűjtő is, emellett Monaco uralkodója.
A Kert egy szikladombra épült, tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a Monacói Hercegségre, a kikötőre és az azúrkék tengerre.
Aki követi a túraútvonalat, nem fog csalódni, a különleges növények, a különleges hangulat feledhetetlen, az idő itt megállt.
A Kert teljes pompáját 20 év alatt sikerült létrehozni, az első időkben mindössze 300 növényfaj létezett, ma már az 1000-et is eléri, és a növények száma 20 000 körülire becsülhető. A növények nagy részét, melyek főként kaktuszok és pozsgások, Mexikóból, Közép és Dél Amerikából, illetve Afrikából szállították a Kertbe, amit Louis Notari tervezett.

A virágzás szinte egész évben látható, az év különböző évszakaiban virágoznak, fajuktól függően. Az Aloe és az afrikai Crassula télen virágzik, a kaktuszok, pozsgások tavasszal és nyáron, típustól függően. Gyönyörű látvány a zöld rengetegében felbukkanó színes virághalmok. Grace Kelly hercegnő kedvenc helye volt, imádott odajárni a gyermekeivel, ma turisták látogatják inkább, évente mintegy 150 000 ember. A Kertben egy Observatory elnevezésű ősi barlang is található, ami a csodálatos cseppkövek mellett, magán viseli az őskori emberek nyomait is. Tegyünk sétát a titokzatos barlangban, az ásványok elképesztő alkotásában gyönyörködve, rejtélyes susogó hangok közepette, élvezzük a csodálatos természeti alkotást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük