Kezdőlap » Látnivalók » Mit nézzünk meg Párizsban?

Mit nézzünk meg Párizsban?

Ha Párizsban járunk, és van elég idejünk, akkor mindenképp látogassunk el a világ leghíresebb múzeumába, a Louvre-ba. Hatalmas mennyiségű, 35 000 festmény és 380 000 tárgy található benne, így nem csoda, hogy több mint 60 000 négyzetkilométeren terül e.l Napi 15 000 látogatójával a világ leglátogatottabb múzeuma. A múzeum a Louvre Palotában székel, amit 12. században erődítménynek építettek. 1682-ig ez volt a királyok székhelye, csak XIV. Lajos költözött innen Versailles-ba.

A múzeum következő lakója a Festő és Szobrász Akadémia lett, és ők nyitották meg az első képkiállítást 1793-ban valamivel több mint 500 festménnyel. 1993-ben készült el az üvegpiramis, ami azóta is egy modern elem az antik épület előtt. A Louvre számos kultúra emlékeit őrzi, megtalálhatók itt többek között egyiptomi régiségek, iszlám művészeti maradványok, római, etruszk és görög tárgyi emlékek és közel-keleti kincsek is. A múzeum leghíresebb része a képtár. A képek választéka hatalmas, a 13. századitól egészen a 19. század közepéig nyúlik.

Olyan festőóriások képeit találhatjuk itt, mint Raffaello, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Eugéne Delacroix, Johannes Vermeer és Claude Monet. Természetesen az épület leghíresebb “lakója” egy olasz hölgy Leonardo kivitelezésében, Mona Lisa. A Louvre a művészet egyik legnagyobb temploma a világban, a híresebbnél híresebb képek láttán az ember ámul-bámul, hogy micsoda tehetségek éltek köztünk és milyen időtálló alkotásokat hoztak létre. A csodálatos épületekkel tűzdelt Párizsból kiemelkedik, egyszerűen kötelező, lehengerlő.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol található a Union Station?

A Los Angeles-i Union Station az utolsó nagy vasútállomások egyike a vasút történetének aranykorából. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük